Jak se žije hvězdě z Trainspottingu? Lamač dívčích srdcí Ewan McGregor letos oslaví padesátku

Jak se žije hvězdě z Trainspottingu? Lamač dívčích srdcí Ewan McGregor letos oslaví padesátku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ač hrál v mnoha hollywoodských trhácích, je Ewan McGregor skotským hercem. Narodil se v Perthu 31. března 1971, takže zanedlouho oslaví rovnou padesátku. Hercem chtěl být už od dětství. Jaká byla jeho cesta k filmu?

Z Perthu do Londýna a budování kariéry u filmu

Ewan McGregor se narodil do učitelské rodiny. Ale jeho strýc, herec Denise Lawson, mu ukázal jinou pracovní dráhu, než jakou si možná pro svého syna představovali jeho rodiče. Již ve svých 16 letech odešel z Perthu do Londýna, aby se tu uplatnil jako herec.

Začal působit na divadle a studovat hereckou školu, postupně získával své první role v televizi a později i ve filmu. Mezi hvězdy ho katapultovala role narkomana ve filmu Trainspotting z roku 1996. Film se stal událostí roku a komerčně je druhým nejúspěšnějším britským filmem všech dob.

Extra život a Star Wars

Na svém kontě má Ewan McGregor řadu filmových rolí – v komediích, dobrodružných filmech, a dokonce i v muzikálu. Moulin Rouge (2001) byl kritikou příznivě přijatý a líbil se i divákům. Zahrál si i ve Star Wars: Klony útočí či Vzestup Skywalkera. McGregorovi ovšem sedí i kostýmní role v historických filmech. Mohli jsme ho vidět společně s Gwyneth Paltrow ve filmu Emma (1994).

Osobní život filmové star

Ewan McGregor se oženil už v roce 1995, a to s francouzskou návrhářkou Eve Mavrakisovou. Mají spolu čtyři dcery. Manželství jim vydrželo dlouhých dvacet let až do roku 2017, kdy se rozvedli. Svou úlohu v rozchodu manželů pravděpodobně sehrál bouřlivý románek Ewana McGregora s americkou herečkou Mary Elizabeth Winstead.

Možná ale jen jeho ženě došla trpělivost s neustálými zálety jejího manžela. Není divu, že se na něho ženy lepily jako vosy na med. Filmová hvězda první kategorie, a navíc fešák je vražedná kombinace.

Který film Ewana McGregora je váš nejoblíbenější?