Barvitý a skandální život Gérarda Depardieu: Herec tvrdí, že má 20 nemanželských dětí

Barvitý a skandální život Gérarda Depardieu: Herec tvrdí, že má 20 nemanželských dětí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Gérard Depardieu má všechno nadstandardní. Počínaje účesem, který je považovaný za ošklivý a konče nepřiměřeně velkým nosem, připomínajícím hrušku. Přesto byl celý život obdivovaný krásnými ženami, které nikdy neodmítl.

Symbol francouzské kinematografie měl být původně kovářem. Nakonec se z něj stal uznávaný herec a také velice úspěšný vinař.

Trochu nešťastné a přehlížené dítě ulice

Zdroj: Autor: Denis Makarenko / Shutterstock

Francouzský herec se narodil v prosinci 1948 do velké rodiny jako třetí dítě. V poválečné Francii nebyl život lehký, a tak vyrostl v dost velké chudobě. Z Gérarda, jehož otec začal pít, vyrostl velice nejistý chlapec, který měl problémy s koktáním. Spíše než mluvením, domlouval se gestikulací.

Když se nedaleko od Chateaurouxu otevřela vojenská základna, často tam chodil, učil se poslouchat novou hudbu a sledoval hollywoodské filmy. Nakonec byl na základně více než doma. Ve 12 letech utekl z domu, potuloval se po okolí a prodával americký alkohol a cigarety. Občas kradl. Ve 14 letech ho už škola definitivně přestala bavit a našel si práci jako typograf v tiskárně. Začal také boxovat. V budoucnu mu tento sport přinesl zlomený nos a díky tomu i drsnější vzhled.

Pařížský příběh

Když nebyl mladík v práci nebo na tréningu, vysedával po barech a v roce 1964 skončil za mřížemi za krádež auta. Po propuštění se rozhodl, že odejde do Paříže.

Na popud kamaráda ho začal doprovázet na hodiny herectví. Konečně našel činnost, která ho bavila. Byl si vědom toho, že mu chybí vzdělání, a proto začal chodit na výstavy, do muzeí a hodně četl. Díky objevenému talentu se stal řádným studentem divadelního studia Jean-Laurenta Caucheho, a protože jeho chudé poměry byly známé, jako jediný studoval zdarma. Učitel mu také najal a zaplatil logopeda, který ho zbavil problémů s koktáním.

Když nebyl mladík v práci nebo na tréningu, vysedával po barech a v roce 1964 skončil za mřížemi za krádež auta.

Herectví mu změnilo život

Gérard nikdy nezažil takovou péči a jeho vzdorovitý a problémový charakter se začal vytrácet. Než dostudoval, byl považovaný za nejlepšího studenta.

Po studiích začal hrát řadu malých rolí a rozkoukával se. Sláva přišla v osmdesátých letech, kdy získal první z mnoha prestižních cen, svého prvního Cesara. Bylo to za roli ve válečném dramatu Poslední metro, kde si zahrál po boku krásné Catherine Deneuve. Ta rovněž získala ocenění za hlavní ženskou roli.

Přišlo setkání s Pierrem Richardem. Tato spolupráce byla předurčena k úspěchu. Vytvořili spolu několik filmů (Otec & otec, Uprchlíci), které jsou úspěšné dodnes.

V roce 1990 dostal nabídku ke ztvárnění hlavní role ve filmu Cyrano z Bergeracu, která se stala nejen jeho nejoblíbenější rolí, ale film měl velký ohlas. Stejně úspěšný byl i v seriálové roli hraběte Monte Christa z francouzsko-německo-italské spolupráce z roku 1989.

Gérard konečně ukázal světu svou komickou stránku ve filmech o Asterixovi a Obelixovi.

Útěk z Francie

V roce 2012 se herec kvůli zavedené milionářské dani zřekl francouzského občanství. O několik měsíců později se stal občanem Ruské federace. V současnosti žije převážně v Belgii.

Utajované potomstvo

Herec prožil bouřlivý život plný žen. S první ženou měl dvě děti, ale rozvedli se v době, kdy se provalilo, že čeká dítě se senegalskou modelkou.

Herec sám tvrdí, že má asi 20 nemanželských dětí, které ho stály hodně peněz nejen na výživném, ale také za diskrétnost.

Kdyby nebyl herec, mohl se živit výrobou vína. Gérard má rozsáhlé vinařství u vlastního panství. Prodává několik druhů vína, jedno z nich je i Cyrano. Je majitelem dvou restaurací v Paříži, napsal i vlastní kuchařku, která je velmi populární.

(Zdroj: Kafe.cz, wikipedia.org, csfd.cz)