Jak přežít: Pár tipů od filmových hrdinů, jak se vyrovnat s obtížnou nebo téměř beznadějnou situací

Jak přežít: Pár tipů od filmových hrdinů, jak se vyrovnat s obtížnou nebo téměř beznadějnou situací
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V roce 1719 vyšel román Robinson Crusoe. A hned bylo jasně dané, co všechno dokáže člověk udělat pro přežití. Filmy nám poskytují jasné návody, jak to můžeme zvládnout, když jsme v beznaději nebo na pokraji sil.

Pojďme se podívat, jak si v nebezpečí počínali někteří filmoví hrdinové a co jim pomohlo přežít těžké okamžiky.

Pomsta

Jedna ze špatných lidských vlastností – pomstychtivost, může být velmi silnou motivací k přežití. Ve filmu „Revenant – Zmrtvýchvstání“ nám hlavní hrdina Glass (Leonardo DiCaprio) ukáže, co dokáže touha po pomstě. Glasse jeho společníci těžce zraněného, ale stále živého, pohřbí. Jenže on má tuhý kořínek. Tak vyleze v zuboženém stavu z vlastního hrobu, překoná zimu, hlad, divočinu a bolest. A to vše proto, aby se pomstil za sebe a za mrtvého syna.

Sport

Vypadá to, že Robert Neville (Will Smith) ve filmu „Já, legenda“ zůstane jako jediný člověk na světě odolný vůči šířícímu se viru. Těžké časy se snaží přežít s pomocí sportu, kterému se věnuje každý den.

Umění využít darů přírody

Právě příroda pomůže mladému muži Christopherovi (Emille Hirsch) vymanit se ze společnosti, kde se cítí být uvězněný a ohrožený. Snímek „Útěk do divočiny“ je o nezkrotné přírodě, kde mladý muž najde vše, co k životu potřebuje, a navíc volnost a svobodu.

Sdílení štěstí

Pro přežití a duševní pohodu je důležité sdílet své štěstí. Tom Hanks to jako „Trosečník“ vyřešil po svém a vymyslel si přítele Wilsona, ztotožněného s volejbalovým míčem.

Nápad zdánlivě směšný, ale kdo může říct, jak by se s dlouhodobou samotou a opuštěním vypořádal sám.

Nikdy se nevzdávat

Zachovat si naději, i když situace vypadá beznadějně. Tím se řídil Mark (Matt Damon), astronaut zapomenutý na Marsu ve filmu „Marťan“.  

A fungovalo to i v případě Roberta Redforda ve filmu „Vše je ztraceno“. V tomto zajímavém snímku opuštěného mořského vlka je skvělým způsobem beze slov zobrazeno, jak člověk dokáže dlouho bojovat o holý život.