Cesta Ivany Jirešové Ordinací v růžové zahradě

Cesta Ivany Jirešové Ordinací v růžové zahradě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V seriálu Ordinace v růžové zahradě je od úplného začátku a její příjemná a nekonfliktní povaha ji tam stejně jako milý charakter její postavy udržel po celou dobu, co seriál běží.

Když dostala neznámá herečka v roce 2005 nabídku na seriálovou roli, byla to pro ni velká šance, jak se bez zkušeností s televizní tvorbou něco přiučit a také si získat popularitu. Rozhodně netušila, že v roce 2022 bude točit stále ten samý seriál a stejnou postavu. V seriálu se herečka, která letos oslaví 45 let, drží už 17. rokem. Je pravda, že ne vždy dostávala v ději tolik prostoru, jako má teď, ale i tak je to obdivuhodný výkon.

Rodačka z Písku tak vlastně prožívá paralelní život prostřednictvím své seriálové postavy. A stejně jako vyzrála v ženu v reálu, prožívala to i se svou postavou Lucie.  Ani ona, ani její seriálová Lucie to neměly v životě úplně snadné. Ivaně nevyšlo manželství, dlouhé roky se trápila se střídavou péčí pro dceru Sofii, později bojovala s její pubertou, stejně jako to potkalo i Lucii, která navíc prožila v seriálu doslova vztahový kolotoč.   

Archívní fotografie I. Jirešové a dcery, Pavel Gwužď / Nextfoto

Kromě vytrvalosti v natáčení je Ivana pověstná zdravým životním stylem, který objevila dávno předtím, než se to stal módní záležitostí. Prapůvod svého zdravého života našla už v jednom ze svých prvních vztahů s přítelem, který byl kulturista a výživový poradce a ona z lásky k němu přijala zdravý životní styl za svůj. Když zjistila, jak dobře a zdravě se cítí, tak šla ještě dál, přidala jógu a potom bikramjógu.

Kombinace cvičení a zdravé stravy se jí rozhodně vyplatila nejen kvůli zdraví, ale také kvůli vzhledu. Dnes má Ivana vyrýsovanou, pružnou postavu, kterou jí mohou závidět ženy o dvacet let mladší.

Málo se o herečce ví, že než přišla do Ordinace, pracovala jako redaktorka pro časopis Harper´s Bazaar. Hraje také v řadě divadelních představení, pro většinu lidí je to ale především dobrosrdečná Lucie z Ordinace, která má smůlu na muže.

 

Zdroj: