Independence Day 2: Co se vlastně stalo s charakterem Willa Smithe

Independence Day 2: Co se vlastně stalo s charakterem Willa Smithe
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve druhém díle kasovního šlágru od Rolanda Emmericha „Independence Day“ se vrací hodně charakterů z prvního filmu. Pilot Steven Hiller, jenž byl ztvárněný Willem Smithem, se ale neobjeví. Co se s ním vlastně stalo?

Trvalo to 20 let, než zvládl Emmerich dostat na plátno dlouho očekávané pokračování senzačního sci-fi snímku z roku 1996. Znovu je naše planeta v ohrožení a znovu se proti mimozemšťanům postaví americká armáda a vědečtí specialisté. I ve druhém díle stojí v čele obranné akce herci Jeff Goldblum a Bill Pullman. Tentokrát ale nemohou očekávat pomoc od nebojácného pilota armádních stíhaček Willa Smithe, i když se v původním scénáři objevil.

Jenže údajně požádal Smith o až moc vysoký plat. Tudíž byl scénář pozměněn a ve filmu se jen okrajově dozvíme, že se Steven Hiller nejspíše zabil při nějakém zkušebním letu.

Čtěte také: 14 minut, které udělaly z kuřecího reklamního maskota filmovou hvězdu – veselé herecké začátky Brada Pitta

Tohle se s Hillerem stalo v románu

Ve knize „Independence Day: Cruicible“ se dozvíme trochu více o Hillerovi. Děj románu se točí kolem času mezi filmy. Tam se Hiller stará o poslední přeživší mimozemšťany v Rusku a zabíjí je. Po definitivní eliminaci posledního marťana se se svou ženou a nevlastním synem odstěhoval do Nevady. Zde začal pracovat jako zkušební letec nových armádních letadel.

Hillerova smrt

2007 se Hiller dobrovolně přihlásil k testu nového letadla, které spojilo lidskou i alienskou techniku. Podle vlastního uvážení poznal, že toto letadlo ještě nebude dokonale fungovat, proto nechtěl riskovat život jednoho ze svých studentů. Nakonec tedy radši riskl vlastní život, kterým po fatální explozi ve vzduchu zaplatil.  

Čtěte také: Já, legenda: S kým se během natáčení Will Smith sblížil?

I když je jasné, že se Will Smith již nevrátí, Emmerich jeví zájem o třetí díl jeho velkolepého díla. Jenže pokud bude stejně pracovitý jako naposledy, budeme si muset na pokračování ještě dobrých 16 let počkat.