In The Earth: Nenechte si ujít korona-horor

In The Earth: Nenechte si ujít korona-horor
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zdá se, že Ben Wheatley právě nemá ani čas ani náladu na přestávku. Jeho drama „Rebeka“ se nedávno zveřejnilo na Netflixu a už teď připravuje pokračování různých filmů – a mezitím natočil hororový thriller, který dokonale zapadá do koronavirového období.

Koronavirus jako inspirace

V posledních několika měsících bylo kvůli pandemii mnoho filmových projektů pozastaveno. Natáčet nešlo vůbec nebo bylo dovoleno maximálně jen částečně. Většina filmů byla ale odložena. Někteří bystří filmaři však situaci dokázali využít – jako například Ben Wheatley.

Režisér netflixového filmu „Rebeka“ a akčního filmu „Free Fire“ během posledních několika měsíců tiše a tajně natočil hororový thriller „In The Earth“. 

O co přesně jde?

Ve snímku „In The Earth“ trpí svět pod rychle se šířícím smrtícím virem. Paralely s koronavirovou situací jsou tedy jasné, i když filmový virus je mnohem, mnohem nebezpečnější. Zatímco celý svět hledá lék, dvě postavy se v jednu noc ocitnou v nebezpečné situaci v lese. Zdá se, že příroda kolem nich ožívá…

Před kamerou filmu „In The Earth“ se objevil Joel Fry („Yesterday“), Ellora Torchia („Slunovrat“), Hayley Squires („Já, Daniel Blake“) a Reece Shearsmith („High Rise“).

Ben Wheatley se chystá natočit pokračování žraločího akčního filmu „Meg 2“, v hlavní roli s Jasonem Stathamem. Poté se nejspíše vrhne na realizaci „Tomb Raider 2“ s Alicií Vikanderovou v roli Lary Croft. Plánované pokračování adaptace videohry bylo zastaveno kvůli koronviraové pandemii, protože složité natáčení v různých koutech světa není v současné době dobrý nápad.

Zdroj: