„Hyacint“ a „Mimo dosah“ – Netflixu znovu ukazuje, že nejen americké filmy mají na to být dokonalé

„Hyacint“ a „Mimo dosah“ – Netflixu znovu ukazuje, že nejen americké filmy mají na to být dokonalé
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Každý, kdo má náladu na tajemný a mysteriózní film ze žánru „horor“, ten najde na Netflixu ideální program. Horory „Hyacint“ z Polska a „Mimo dosah“ z Peru nám dokážou zamrazit krev v žilách, a to kompletně bez otravných jump scare či nadměrným používáním umělé krve.

Mimo dosah

Amanda (María Valverdeová) se vážně zraněná vzbudí uprostřed ulice, a absolutně netuší, kde se zrovna nachází. Také neví, co se jí stalo a jak se tam dostala. Je si však jistá, že David (Emilio Vodanovich), který sedí hned vedle ní a tázavě na ni hledí, nemůže být jejím synem – vždyť Amanda je matkou dcery.

Zatímco Amanda zkouší najít svou dceru, chlapec po jejím boku se jí snaží pomoci vzpomenout si na události před tím, co upadla do bezvědomí. Ale vše, co žena ve svých děsivých fragmentech ztracených vzpomínek najde, jsou slabé myšlenkové blesky, ve kterých hraje roli žárlivost, neviditelná nebezpečí a nepotlačitelná síla lásky mezi matkou a dítětem...

Hyacint

„Operace Hyacint“, neboli „Hyacint“, která je také k dispozici na Netflixu, je velmi odlišný film v porovnání s „Mimo dosah“, ale neméně zajímavě. Temný thriller, který režíroval Piotr Domalewski, jeden z nejtalentovanějších tvůrců polské kinematografie, se točí kolem hledání homosexuálního sériového vraha.

Trochu to připomíná mistrovské dílo Williama Friedkina „Na lovu“ s Al Pacinem.

Jednoho dne se Robert (Tomasz Zietek) rozhodne pracovat jako policajt. Spolu se svým partnerem Wojtkem (Tomasz Schuchardt) je pověřen úkolem zatknout homosexuálního sériového vraha, který týrá Varšavu. Pro vyšetřování se Robert ponoří do homosexuálního prostředí hlavního města a zdá se, že se v této scéně ztrácí stále více, přestože má snoubenku (Adrianna Chlebicková)...

 

Zdroj