Hvězdy Ordinace v růžové zahradě, a nejen té aneb jak našim celebritám houževnatost zajistila slávu

Hvězdy Ordinace v růžové zahradě, a nejen té aneb jak našim celebritám houževnatost zajistila slávu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Stát se hercem není automatické a role nepadají jen tak samy do klína. Kolikrát je cesta za úspěchem a splněním snu dlážděná kdejakými překážkami, které musí člověk překonat, aby dosáhl stříbrného plátna a prken, co znamenají svět. Takové těžké začátky prožily i některé z našich současných hvězd.

Ivan Jiřík 

Stát se hercem toužil Ivan Jiřík, zeť nedávno zesnulého Eduarda Hrubeše, již od mládí. 

Umělecký projev byl rovněž jakýmsi vzdorem proti minulému režimu. A tak již při studiích sportovního gymnázia působil v divadle a zůstával zde do pozdních večerních hodin. A tak se již v šestnácti letech rozhodl osamostatnit se. Přestěhoval se do bratrova bytu, který odešel na vojnu a začal žít sám na sebe, i když měl hluboko do kapsy. „Byla to jen jedna místnost s topením na uhlí a studenou vodou," popisuje pro portál idnes.cz. „Jenže já jsem se potřeboval postavit na vlastní nohy, protože jsem se kvůli divadlu často vracel pozdě domů a nechtěl jsem mámě přidělávat starosti. Peněz bylo málo, stačily tak akorát na zubní pastu a na uhlí. Nejhůř jsem ale asi nesl samotu, která na mě občas doléhala." S nástupem na DAMU se jeho osamělý svět rozplynul. 

Ondřej Rychlý

I když se to v rodině Ondřeje Rychlého dobrými herci a dabéry jen hemží, neznamená to, že měl cestičku k herectví předem vyšlapanou. Bylo tomu právě naopak. Čím lepší jeho rodiče Pavla a Petr Rychlý v šoubyznysu byli, tím horší měl Ondřej výchozí pozici pro vlastní uplatnění se a musel dokázat, že i on má talent a odhodlání stát se hercem. Původně dokonce uvažoval o tom stát se lékařem, ale nakonec ho svět herectví pohltil. 

„Snažili se mi jako vysvětlit, že to není úplně jednoduché povolání, že to není úplná sranda, že je těžké se prosadit a že to musím myslet opravdu vážně. A já jsem jim pak po čase dokázal, že to myslím opravdu vážně, a když to pochopili, začali mě podporovat, a to trvá dodnes. Myslím, že jsou rádi, že se tomu věnuji,“ svěřil mladý herec Seznam Zprávám.

Ivana Chýlková

  I když si prožila těžké začátky, dnes je Ivana Chýlková jednou z nejobsazovanějších a nejoblíbenějších českých hereček. 

Dáma, dračice i sebevědomá úspěšná žena české herecké scény byla dlouho podceňovaná a škatulkovaná do skupiny hereček, které nikdy úspěšné nebudou. Takové reakce slýchala Ivana Chýlková hlavně z úst menších mužů. Pravda, není prototypem prvoplánové krásky, ale to jí neubírá nic na její vnitřní přitažlivosti, i když za dob studií na konzervatoři ji pro její vysoký vzrůst a postavu útlých tvarů okolí těžko zařazovalo. „Já byla zřejmě něco mezi mužem a ženou," vzpomíná s úsměvem Ivana Chýlková v rozhovoru pro MF DNES. „Při pohledu do zrcadla jsem sebe sama vnímala jako velmi půvabnou, jenže nikdo z mého okolí ten názor evidentně nesdílel." I když si prožila těžké začátky, dnes je Ivana Chýlková jednou z nejobsazovanějších a nejoblíbenějších českých hereček. 

Zdroj: