Hvězda seriálu Ulice Filip Rajmont: temná minulost jeho rodiny

Hvězda seriálu Ulice Filip Rajmont: temná minulost jeho rodiny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ne nadarmo hraje v seriálu Ulice postavu profesora Otíka Puklického, malíře, který vyučuje výtvarnou výchovu. Filip Rajmont má zkrátka umění zaklíněné hluboko v sobě. V žilách mu koluje krev umělců, jejichž sláva sahá do dob Rakouska-Uherska. A která je také opředena závojem nevyjasněných událostí.

Otík Puklický, bohém v Ulici

Filip Rajmont naskočil do seriálu Ulice v roce 2010 jako syn učitelky, pozdější ředitelky gymnázia, Otík Puklický. Zpočátku byla jeho postava poněkud rozporuplná. Vystupoval jako rozmazlený floutek, bohém a roztomilý potížista. S věkem ale každý zmoudří, a tak se i Otík dočkal. Svou zásluhu na tom jistě měl profesor Kalina v podání Pavla Nového, který mu byl takovým dospívajícím mentorem a suploval mu svým způsobem i otce. 

Tajemství jeho rodiny

Slavné předky Filip Rajmont svým zjevem ani temperamentem nezapře. Pravnuk operního pěvce Emila Buriana, vnuk kulturně činného E. F. Buriana, syn herečky Národního divadla Kateřiny Burianové a režiséra Ivana Rajmonta. Určitě bychom našli i další zástupce této kulturně výrazné rodiny. 

Na každou takovou společensky známou a činorodou rodinu, jak už to bývá, dopadne nějaký stín minulosti. A jinak tomu nebylo ani v tomto případě. E. F. Burian byl za války vězněn v několika koncentračních táborech a jako zázrakem přežil. Z domova tenkrát odcházel se statusem “návrat nežádoucí”, ale zachránil se skokem do moře při bombardování lodě převážející vězně v dubnu roku 1945. Po návratu domů vážil pouhých 45 kilo. Co už ale nepřežil, byla banální operace žlučníku v dnes bývalém komplexu sanatoria Sanopz v pouhých padesáti pěti letech. Všechny indicie ale směřují k tomu, že ho bývalý režim zlikvidoval, jak zmínila jeho dcera Kateřina Burianová v jednom z rozhovorů o jejím otci. 

Filipův vztah s režisérem Drhou 

Prvním seriálem televize Nova, ve kterém se Filip Rajmont coby čerstvě dospělý objevil, byl projekt Nováci z roku 1995. Při jeho natáčení se nejspíše seznámil se svým dlouholetým a velice blízkým přítelem, režisérem Vladimírem Drhou. Byli si dokonce tak blízcí, že o nich široká veřejnost tvrdila, že jsou partneři. Dokonce spolu vstoupili do registrovaného partnerství, ale to jen z toho důvodu, že Vladimír vážně onemocněl a Filip tak získal přístup k potřebným informacím o jeho zdravotním stavu. Pečoval o něj, staral se o domácnost, doprovázel ho k lékaři a byl mu oporou až do jeho posledních dnů.