Hudba do filmů patří aneb nejlepší muzikály pro pohodový večer

Hudba do filmů patří aneb nejlepší muzikály pro pohodový večer
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jaké by mohly být nejoblíbenější muzikály? Filmový muzikál je zábavou pro celou rodinu, která bez problémů přesahuje generace. I když ne každý film tohoto žánru se stane klasikou, existuje mnoho muzikálů, které se zaryjí do srdcí diváků.

My Fair Lady (1964) – 85 %

„My Fair Lady“ je filmová verze ikonického divadelního muzikálu z 50. let s Audrey Hepburnovou jako Elizou Doolittleovou.

Film sleduje stejný příběh jako původní muzikál, kde se profesor fonetiky rozhodne přijmout výzvu naučit Elizu, která má extrémní Cockney přízvuk, vyjadřovat se a chovat se jako členka vyšší společnosti. Ti dva se střetnou, ale nakonec se během filmu mezi nimi vytvoří pouto.

Za zvuků hudby (1965) – 85 %

V roce 1965 byl na plátno uveden scénický muzikál o Marii (Julie Andrewsová), rakouské postulantce, která vyučuje hudbu pro rodinu Von Trappů. S krásnými alpskými kulisami, okouzlující romancí a písněmi, které obstály ve zkoušce času, patří drama oprávněně mezi nejlepší filmy všech dob.

Film získal cenu za nejlepší film a cenu za nejlepší hudbu na Oscarech. Pro Andrewsovou to bylo během dvou let druhý velký muzikál, a je dost možné, že „Za zvuků hudby“ bylo ještě o něco lepší než „Mary Poppins“.

Zpívání v dešti (1952) – 86 %

Tato ikonická hudební rom-kom z 50. let se zaměřuje na přechod od němého filmu k filmům plným zvuků v Hollywoodu na konci 20. let. Tento příběh je vyprávěn se zaměřením na pracovní a romantický vztah mezi ctižádostivou mladou herečkou a dlouholetou hvězdou němého filmu.

Film zůstává klasikou, s nezapomenutelnými písněmi, propracovanými tanečními čísly a magnetickou chemií mezi hlavními postavami. Především gigantické výkony Gene Kellyho a Debbie Reynoldsove a skvělý Donald O´Connor nás vždy zaujmou.

Zdroje článku: