Hrihorij Lisečko z Ulice, co teď dělá?

Hrihorij Lisečko z Ulice, co teď dělá?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Původně ruský herec Alexandr Minajev proslul v Česku rolí Hrihorije Lisečka v seriálu Ulice. V seriálu byl Hrihorij Lisečko původem z Ukrajiny a nikdo mu neřekl jinak než „Griša“. Pamatujete si na to, jak pracoval v Království hraček? A víte, co dělá teď?

Pro Alexandra Minajeva byl seriál Ulice spásou

Herec Alexandr Minajev je původem z Moskvy, kde hrál a režíroval. Kvůli lásce však přišel do Česka, kde se rozhodl usadit. Jeho začátky tady však vůbec nebyly lehké, protože zde nikoho neznal. Jeho herecké vlohy šly stranou, když bral Alexandr práci umývače oken i číšníka. Nějak si na živobytí vydělat musel. Spásná pro něj byla Ulice, ve které se mezi léty 2006 až 2012 objevoval jako Ukrajinec Hrihorij Lisečko.

Hrihorij byl kladný a přátelský a nikdo mu neřekl jinak než Griša. Pracoval v Království hraček a později i v Bedřichově dílně, kde v roce 2012 nešťastnou náhodou uhořel. V častém kontaktu byl například s Bedřichem Liškou, který byl jeho blízkým přítelem. Díky této roli si Alexandr velmi finančně polepšil a díky tomu se mohl opět začít věnovat herectví.

Ačkoliv se Alexandr mihl také v seriálech Slunečná, Modrý kód, Specialisté nebo Krejzovi. Jeho nejznámější televizní rolí zůstává právě role z Ulice. Sám Alexandr přiznává, že po tom, co se v Ulici přestal objevovat, ho už lidé na ulici nepoznávají tak, jako když plnil hlavní dějovou linku seriálu.

Adrian Jastraban alias Bedřich Liška, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Nudou a nedostatkem práce rozhodně netrpí

To, že Alexandr Minajev v Ulici skončil, však ještě neznamená, že by se musel vracet k umývání nádobí. Naopak má Hrihorij Lisečko z Ulice velmi nabitý diář. Vidět jste ho mohli ve filmech Nabarvené ptáče, Jan Palach nebo Ten, kdo tě miloval. Velmi aktivní je na divadelních prknech, kde zkouší jednu inscenaci za druhou. Jednu dobu dokonce vyučoval herectví. 

Sám Minajev není smutný z toho, že ho lidé už nepoznávají. Naprosto chápe přísloví „sejde z očí, sejde z mysli”.

A také si dobře uvědomuje, že být na televizních obrazovkách každý den je zcela jiné, než hrát v divadle. Televizní obrazovky přece jen přinesou větší známost a popularitu.

Jak Alexandr vzpomíná na Ulici?

I když je herci možná trochu líto, že jeho postava v Ulici tragicky zahynula při požáru v Bedřichově dílně, a tak už v něm nemohla dále pokračovat, na Ulici vzpomíná velmi rád. Měl rád i svou roli. Hrihorij Lisečko mu v mnohém připomněl jeho samotného, když přijel z Moskvy do České republiky. Také v Ulici zažíval Hrihorij těžší časy. Pracoval nejen v Království hraček, nýbrž také v hospodě u Henryho nebo v pekárně u Nyklů. Hrihorij byl pozitivně naladěný člověk se smyslem pro humor i pro rytmus. Později se mu do Česka podařilo z Ukrajiny dostat i svou sestru Světlanu. Osudnou se mu stala dílna Bedřicha Lišky, kde uhořel při požáru, který vznikl od nedopalku cigarety.

 

Zdroje: