Na králokata ze Hry o trůny čeká na Netflixu dobrodružství v ledovém Grónsku

Na králokata ze Hry o trůny čeká na Netflixu dobrodružství v ledovém Grónsku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nikolaj Coster-Waldau (51) už je ve svém rodném Dánsku hvězdou od roku 1994, kdy se proslavil filmem Nightwatch. Ale na opravdovou slávu si musel ještě pár let počkat.

Svět si pohledného Dána všiml v roce 2001, kdy se objevil v menší roli ve filmu Ridleyho Scotta Černý jeřáb sestřelen (2001). Tento historický válečný film najdete v knihovně Netflixu. Film má velice dobré hodnocení a diváci mu na ČSFD dávají 87 %. Líbil se oscarové porotě a ze čtyř nominací si odnesl dvě sošky.

Nikolaj brzy prokázal svůj všestranný talent a o práci rozhodně nemá nouzi. V Dánsku také píše, zkouší to jako producent i režisér.

Nesmrtelnost mu ale zajistila role Jaimeho Lannistera v seriálu HBO Hra o trůny. I přes záporný charakter jeho role prošla velkým a překvapivým vývojem, a nakonec si postava králokata získala velkou diváckou základnu.

Nově na Netflixu dobrodružný příběh z ledové pustiny

Už druhého března se Nikolaj Coster-Waldau představí v hlavní roli úplně prvního islandského filmu, který je vyrobený pro Netflix.

Nový historický film Proti ledu vznikl na motivy autobiografické knihy Ejnara Mikkelsena a zavede diváky do země, kde zima umí ukázat svou sílu.

Ve filmu si Nikolaj zahraje dobrodruha a polárníka Mikkelsena, který podnikne hodně odvážnou výpravu, která má dokázat, že je Grónsko jeden ostrov a vyvrátit tak nároky Spojených států na jeho severovýchodní oblast.

Mikkelsen opustil svou posádku a vydal se na saních se svým nezkušeným parťákem Iverem Iversenem (Joe Cole) nekonečnou zmrzlou pustinou.

Natáčelo se na Islandu a v Grónsku. V hereckém obsazení se objevily další známé tváře, jako například Charles Dance (seriál Koruna) nebo Heida Reed (Poldark). Režie se ujal Peter Flinth.

Projekt je od začátku natáčení ve středu zájmu, protože kombinuje dobrodružství, věrnost, lásku. Atraktivní bude i herecké obsazení a samozřejmě nekonečná zmrzlá krása Grónska.

 

Zdroj: