Proč má seriál Hořký svět úspěch? Téma piva nalákalo k obrazovkám i muže

Proč má seriál Hořký svět úspěch? Téma piva nalákalo k obrazovkám i muže
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Prima chce svým divákům jasně ukázat, že s ní se diváci nudit opravdu nebudou. Po veleúspěšné Slunečné a Zoo na televizní obrazovky vtrhl nový seriál. Kdo by čekal, že půjde o něco s oblíbenou doktorskou tematikou, je na omylu. Hořký svět je jak jinak než o pivu. Co může za jeho úspěšnost? 

Seriál o pivu může přilákat i pivaře

Ten, kdo miluje pivo, se jistě rád podívá na seriál, kde hraje pivo hlavní roli. Štěpán Berka (herec Matouš Ruml) pivo nepije – o to těžší bude vedení pivovaru mít. On se vůbec v pivu nevyzná, ale má dostatek rozumu a pokory, aby k vaření piva přizval někoho, kdo to umí. Tím někým je herec Bolek Polívka, který hraje kamaráda Štěpánova zemřelého otce. Je to abstinující alkoholik, se kterým to jednu dobu bylo hodně vážné. Ve své době byl uznávaným sládkem.

I proto se teď Berkova konkurence bojí, že by je mohl Berka a sládek nějak ohrozit. V prvních dílech to však na žádný úspěch nevypadá. Štěpán Berka totiž pivu nejenže vůbec nerozumí, nýbrž se mu nedaří ani v dalších věcech. Jeho manželství s Veronikou prochází krizí. Jeho malý syn ho má někdy tak trošku za hlupáka a ani se svým bratrem Michalem si k přátelskému pivu nesedne. Tomu totiž Štěpán přebral na střední holku (manželku Veroniku) a Michal, i když tvrdí opak, mu to doteď ještě neodpustil. 

Veronika byla na SŠ Michalova holka, ale skončila se Štěpánem, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Napřed na nabídku společného vedení pivovaru se Štěpánem kývl, později, možná i proto, jak s ním Štěpán jednal, z toho vycouval. Teď chce Michal po Štěpánovi svůj podíl, který není malý. Ale kde má Štěpán vzít dva a půl milionu, když už teď jsou oni i jejich blízké okolí zadluženi až po uši?

Čím může být seriál Hořký svět pro diváky zajímavý? 

Existuje více důvodů, proč pravidelně usedávat k pivnímu seriálu Hořký svět, a tím hlavním je pivo. V televizi ještě nikdy podobný seriál s pivovarskou tematikou neběžel. Diváci byli zvyklí na Vinaře a teď se jim chce nově zalíbit také Pálava. Tedy seriál, který by měl být jeho volným pokračováním.

Ale pivo... To mohli diváci vídat pravidelně jen v seriálu TV Nova Hospoda, který mívá vždy o prázdninách reprízu. A teď uvidí nejen to, jak se pivo čepuje, nýbrž i to, jak se vyrábí. Je jasné, že výrobu museli scenáristé konzultovat s odborníky, aby nepobouřili ty, kteří mají alespoň nějaký přehled o tom, jak se pivo dělá. Diváci se tak mají možnost podívat na prostory, ve kterých se pivo vyrábí, a pochytat nějaká moudra, která možná dřív o pivu nevěděli. 

Dalším plusem seriálu je to, že diváky výrobou piva provedou sympatičtí herci – v hlavní roli Matouš Ruml, který se už dávno vyloupl z role puberťáckého floutka z Comebacku, a Bolek Polívka, na něhož alkoholová minulost Bořka po účinkování v Pálavě nebo v Dědictví aneb Kurvahošigutntág zkrátka sedí. Diváci se však mohou těšit i na Jakuba Štáfka, Evu Holubovou nebo Bereniku Kohoutovou. 

Zdroj článku:
  • Autorský text