Hořký svět: Bolku Polívkovi postava alkoholika Bořka sedne jako ulitá

Hořký svět: Bolku Polívkovi postava alkoholika Bořka sedne jako ulitá
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Také máte pocit, že je v televizi na podzim trošku „přebolkováno“? Jen jestli to nebude tím, že se herec Bolek Polívka objevuje zároveň ve třech seriálech najednou (Případy 1. oddělení, Hořký svět, Pálava). Jedno je však jisté. Postava alkoholika Bořka v Hořkém světě sedne Bolkovi jako ulitá!

Dokáže abstinující alkoholik Bořivoj vzkřísit bývalý pivovar?

Hořký svět je tak trochu jiný seriál. Tak trochu jiný je proto, že nabízí v televizi zatím moc neokoukané téma – pivo. Jak by se kolem piva mohl rozvinout smysluplný děj? Jednoduše! Dovolte, ať pivovar po svém otci zdědí jeho syn, který k pivu nemá žádný vztah. A rázem z toho bude podívaná. Alespoň první díly vypadají slibně. Hlavní role mají Matouš Ruml (jako Štěpán Berka), Berenika Kohoutová (jako jeho žena Veronika), Jakub Štáfek (jako jeho bratr Michal Berka), Eva Holubová (jako máma Štěpána a Michala) a mimo jiné další skvělé herce také Bolek Polívka (jako ztroskotanec Bořivoj). Co je Bořivoj zač?

Bořivoj kdysi hodně kamarádil se Štěpánovým otcem, který ale zemřel a své rodině odkázal pivovar. Jeho žena s pivovarem nechtěla mít nic společného a hodlala jej prodat. Plány jí však v dobrém zhatil Štěpán, který v bankovnictví tak trochu vyhořel a tak trochu dostal padáka. Ale zpátky k Bořivojovi. Tenhle chlápek, ačkoliv o svůj vzhled už dávno nedbá, je alfou a omegou pro to, aby mohl pivovar fungovat. Jako na bývalého sládka a kamaráda svého otce se na něj obrátil Štěpán Berka, který získal pocit, že vést pivovar je mu tak nějak souzeno. 

Nová práce Bořivoje nevoní jeho dceři Tereze, která má o tátu jednoduše strach. Proto při první příležitosti Štěpánovi na rovinu vybalí, jak se věci mají. Řekne mu, že její táta si játra utopil v alkoholu a teď je na prášcích. Pokud se znovu napije, k čemuž by ho nová role sládka mohla svádět, zemře.

Bolek patří v poslední době k velmi obsazovaným hercům. Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Dokáže Bořivoj vařit pivo bez ochutnávání?

Dojednáno! Bořivoj na nabídku kývl už kvůli svému kamarádovi, kterého měl rád. Teď je otázkou, zda dokáže vařit pivo i bez ochutnávání. Pivo by mělo být zkrátka světové, pokud se má pivovar ve světě tvrdé konkurence uchytit. Ale na to vám teď neodpovíme. Na to si diváci zkrátka budou muset počkat. Jedno je však jisté.

Role alkoholika a ztroskotance sedla Bolkovi Polívkovi jako ulitá. Čím to je? Bezesporu je to skvělý herec, který také miluje pivo, a díky tomu je jeho role autentická. Také mu v tom nejspíš hodně pomohly jeho předchozí role, ve kterých měl herec také skvělý vztah k alkoholu. Ano, myslíme tím hlavně roli Bohuše v Dědictví aneb Kurvahošigutntág i jeho zbrusu novou roli v Pálavě, ve které po boku Jany Paulové hraje zkušeného vinaře.