Homeland: Seriálu ze zákulisí americké zahraniční politiky nechybí vlastizrada, politické intriky ani velká láska

Homeland: Seriálu ze zákulisí americké zahraniční politiky nechybí vlastizrada, politické intriky ani velká láska
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Celých 8 sérií, 96 dílů, natáčení na třech kontinentech a podle slov tvůrců „neuvěřitelná jízda“. Přesně tak se dá ve zkratce definovat americký seriál kabelové televize Showtime, který se točil 8 sezón a herci byli stejně smutní jako diváci, když přišla poslední klapka.

O seriálu

Po dobu osmi sezón nám seriál Homeland (Ve jménu vlasti) ukazoval zákulisí americké zahraniční politiky (ale nejen to), všechnu špinavou práci, hrdiny, kteří nebyli kladní a záporní tak, jak jsme na to zvyklí a někdy bylo těžké pochopit, na čí straně je vlastně pravda. Homeland je seriál, kdy po každé epizodě ještě hodiny přemýšlíte o tom, co jste právě viděli a zda je něco takového vůbec možné.

Dějová linka

Celým příběhem se táhne osud někdy milované, jindy nenáviděné Carrie Mathisonové a jejího mentora v CIA Saula Berensona. Tyto dvě postavy diváky po celou dobu série dokázali naprosto dokonale upoutat k obrazovkám bez pochybností, že každý díl bude stát za to. Jak už to ve světě špionů bývá, nic není tak, jak to vypadá. Vlastizrada, politické intriky i velká láska, a ještě větší dilema o volbě mezi kariérou a rodinou jsou poutavými prvky, které spolehlivě na diváka po celou dobu seriálu fungovaly.

Tvůrci seriálu se nebáli ukázat, že kladný hrdina má i své temné stránky a vyložený záporák má zase pár dobrých vlastností, kvůli kterým ho divák lituje, když ho dostihne spravedlivý trest.

Saul Berenson je cynický, chladný a nemotorný ve vyjádření emocí a stejně umí diváka dojmout k slzám. Carrie je sobecká a někdy nesnesitelná a ve stejnou dobu statečná, bystrá, inteligentní a jedinečná. A všechny postavy, které jsou zapletené do vysoké politické hry, musí dělat špinavou práci.

Zásadní herecké obsazení:

Claire Danes – Carrie Mathisonová, agentka CIA přiřazená k protiteroristickému centru (za účinkování v sérii získala cenu Emmy za nejlepší herečku v dramatickém seriálu a Zlatý glóbus za herečku v dramatu)

Damián Lewis – Nikolas Brody, seržant americké námořní pěchoty zachráněný po osmi letech věznění Al-Kaidou (role mu vynesla Zlatý glóbus – cena za nejlepší mužský výkon v seriálu)

Mandy Patinkin – Saul Berenson, šéf blízkovýchodní divize CIA

David Harewood – David Estes, ředitel protiteroristického centra CIA

Rupert Friend – Peter Quinn, člen CIA