Hodnocení Ulice je jen 21 %, přesto je jedním z nejsledovanějších seriálů. Co stojí za tak nízkým hodnocením?

Hodnocení Ulice je jen 21 %, přesto je jedním z nejsledovanějších seriálů. Co stojí za tak nízkým hodnocením?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je až neuvěřitelné, že Ulice, kterou můžete na televizních obrazovkách vídat každý všední den před zprávami, měla svou premiéru v roce 2005. To už je tak dávno, že se v tomto seriálu už prostřídala celá řada herců. Ačkoliv je však seriál velmi oblíbený, na ČSFD má hodnocení jen 21 %. Čím to může být? 

Co může za tak nízké hodnocení seriálu Ulice?

Dívali byste se na něco, co má jen 21 % hodnocení? Nejspíš ne. Jenže ne všechno, co je psáno, se musí brát vážně. Podle sledovanosti i vzhledem k tomu, že se vysílá už přes 17 let, je Ulice jedním z nejoblíbenějších českých seriálů a 21 % hodnocení jí vůbec neodpovídá. Za velmi nízkým hodnocením může stát řada důvodů.

Třeba si na filmový portál ČSFD řada fanoušků Ulice nenašla cestu. Třeba Ulici hodnotili jen ti, kteří českým rodinným seriálům moc neholdují. Ať už je to jakkoliv, je nutné si uvědomit, že vkus každého z nás je rozmanitý. Co se tedy líbí jednomu, může druhému připadat hloupé. A tak je to se vším.

Důležité je si oblíbenost nějakého seriálu nenechat vymluvit jen proto, že ostatní členové rodiny to vidí jinak. Naštěstí dnes už existují chytré televize, které vám umožní filmy a seriály přehrávat zpětně. Každý si tedy může najít čas na svůj oblíbený seriál nebo film v době, když je doma sám nebo když jsou ostatní členové rodiny zaměstnáni něčím jiným. 

Ulice je plná zajímavých osudů, Zdroj: TV Nova

Na filmovém portálu ČSFD má Ulice sice jen 21 % hodnocení, ale to vůbec neodpovídá tomu, jak je Ulice v reálu oblíbená. Má vysokou sledovanost a nové díly se točí už sedmnáctým rokem.

Ulice má široký rozptyl témat 

Ulice je rodinným seriálem, který se do svých scénářů snaží zahrnovat běžná témata, která se svým způsobem mohou dotýkat každého z nás. Ani tuto sezónu nebude o zajímavé scény nouze. Jakub Štěpánek se postará o pozdvižení a scény jako vystřižené z akčního filmu. Lumírova láska ke Kateřině zase trochu připomíná španělskou telenovelu. Pro změnu scény, které čekají na Šimona Urbana, budou pořádné drama. Ať už tedy preferujete jakýkoliv styl, v Ulici si můžete v rámci jednotlivých dějových linek přijít na své. 

Herci, které to v Ulici přestalo bavit 

Ostatně, na oblíbenost Ulice je dobré ptát se nejen diváků, nýbrž i samotných herců. Zatímco dějová linka některých skončila, protože to tak chtěli scenáristé, jiní se sami museli připomínat o to, aby je ze scénářů vyškrtli.

Posledním takovým hercem byl Adrian Jastraban, tedy seriálový Bedřich Liška. Také on se chtěl věnovat více své rodině, divadlu a jiným projektům, a proto mu nezbývalo, než dát po dlouhých 17 letech Ulici své sbohem. Podobně to měla také Patricie Solaříková nebo herečka Tereza Brodská. Tu bylo kvůli její pracovní vytíženosti v Ulici vídat méně a méně, až se ze seriálu zcela vytratila. Chuť zažít i jiné pracovní projekty se velmi vyplatila také Jakubu Štáfkovi, který po Ulici zazářil jako fotbalista Lavi.

Zdroje článku: