Znáte nejlepší hlášky ze seriálu Ulice?

Znáte nejlepší hlášky ze seriálu Ulice?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ulice nás pravidelně zásobí dramatickými momenty, intrikami, podvody, hádkami i nevěrami. V moři drsných a negativních témat se ale naštěstí občas vyskytnou také vlny smíchu, za nimiž většinou stojí komičnost některých populárních postav.

Sranda musí být aneb legrace z Ulice

Ulice je nabitá legračními a někdy i otravnými výroky, z nichž mnohé jsou dnes legendární, třeba Tondovo „ať se dílo daří“ nebo Růžino staré dobré „u nás v Austrálii“. Tonda mívá kvůli prodělané mrtvici čas od času problém nalézt správný výraz, a tak se dopouští dalších úsměvných prohlášení. Většinou zaměňuje podobně znějící slova s odlišným významem.

Lumča rozesmívá diváky kdečím. Nedávno se opil kvůli zatím neopětované lásce k Dianě a pak jí prozpěvoval do telefonu. Trefné a zábavné komentáře tu a tam vyplodí i při konverzacích s mámuškou nebo s kamarády v hospodě. Vzpomeňme na perličky typu: „Ježišmarja, mně je horko, mně se úplně potěj ledviny.“

Mário obšťastňuje fanoušky Ulice rapovými klipy („Radek má malýho…“), zatímco např. Ota Puklický zpestřuje život školnímu kabinetu, když někomu zbaští svačinu a stydí se přiznat. I on se ale mnohdy zmůže na výstižný komentář: „Co je ti? Vypadáš, jako by ti spadla třídnice do kanálu.“ Nezapomínejme ani na Vlastu Peška, jenž dlouhá léta trousí vtipné hlášky kudy chodí a často si to ani neuvědomuje: „Já nedovolím, aby moje žena, teda moje popelnice tahala žena.“

Všichni tihle a mnozí další v nás nejedenkrát vyvolali záchvaty smíchu. V posledních letech je ale králem směšných situací a poznámek k popukání Miloš Knobloch.

štrébl
Miloš Knobloch, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Neznalost angličtiny je zárukou zábavy

Miloš vešel do dějin už svými dávnými pokusy o angličtinu, když se snažil domluvit se Jean Claudem a Justine. Ve snaze povyprávět jim veselou historku kombinoval angličtinu s němčinou i češtinou, viz jeho: „Jak se řekne předyesterday?“  Vzpomínáte také, jak si kvůli jazykové bariéře mylně vyložil Skyleřino těhotenství a chtěl k přírůstku gratulovat Aničce a Bedřichovi? Nebo jak se bál, že si s ním Jean Claude přijede vyřídit účty poté, co se Miloš zamiloval do Justine? Tenkrát perlil i při rozhovoru s Frantou:

  • Miloš: „Jsem myslel, že bys mně třeba moh poradit, kdyby se pak rozzuřil, co ho uklidňuje.“
  • Franta: „Co já vím, tak když se opravdu rozzuří, tak ho uklidní jenom Justine.“
  • Miloš: „No… Tak to jsem v prdeli.“

V současných dílech Ulice se Miloš nadále rozhání básničkami, které píše jeho představitel Jiří Štrébl, a svérázně pomáhá Bedřichovi v boji s impotencí. Místo piva nosívá na návštěvu balení jahod – dobré afrodiziakum – a pomocí speciálního přístroje měří škodlivé vlny z elektrospotřebičů. Začal chodit bos, protože je to prý zdravé, a při první příležitosti si do nohy zabodl hřebík. Nejnověji se blýskl upravenou verzí vánoční koledy, kterou malý Milošek s Vojtou nadšeně zazpívali během mikulášské besídky. Za vtipné, leč nevhodné Neseme vám holiny bohužel úspěchy nesklidili, ale od nás mají palec nahoru – a Miloš taky!

Nesem vám holiny, obouvejte.

Na koňský koblihy nešlapejte.

Kdo do nich šlápne, ten pak zasmrádne…

 

Zdroje: