Kompletní série tří historických seriálů plných vášně, lásky a zrady na Netflixu

Kompletní série tří historických seriálů plných vášně, lásky a zrady na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tři výpravné seriály si našly celou řadu příznivců. Teď je lze pohodlně všechny tři zhlédnout na Netflixu a ponořit se do bouřivého období Války růži. Vidět mladou Alžbětu, jak se z naivní princezny mění v královnu a také poznat Kateřinu Aragonskou i jinak než jako náboženskou fanatičku.

Bílá královna (The White Queen)

  • Velká Británie, 2013, 1 řada, 10 epizod, hodnocení 75 %

Britský historický televizní seriál byl natočený pro BBC One a bohatou výpravou prípomíná seriál Tudorovci. Zajímavé je, že od začátku bylo naplánováno pouze 10 epizod a ani divácký úspěch nebo řada ocenění na tom nic nemění. Nakonec vznikl „volně navazujíci“ seriál Bílá princezna.

Seriál Bílá královna je založený na sérii historických románů Bílá královna, Červená královna a Kingmakerova dcera.

Drama se odehrává na pozadí „Válek růží“. Seriál mapuje životy žen zapletených do dlouhého konfliktu o anglický trůn. Začíná v roce 1464. Národ je ve válce už devět let a bojuje o to, kdo je právoplatným králem, když o trůn bojují dvě strany jedné rodiny, rod Yorků a rod Lancasterů.

Příběh sleduje konkrétně tři ženy, Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort a Anne Neville, které manipulují událostmi v zákulisí historie, aby získaly moc. Elizabeth Woodville je hlavní hrdinkou románu Bílá královna. Margaret Beaufort a Anne Neville jsou v centru románů Červená královna a Kingmakerova dcera.

Bílá královna byla nominována na tři Zlaté glóby a čtyři ceny Primetime Emmy. V hlavních rolích se představily Rebecca Fergusonová, Amanda Haleová a Faye Marsayová.

Bílá princezna (The White Princess)

  • USA / VB, 2017, 1 série, 8 epizod, hodnocení 77 %

Bílá princezna je volným pokračováním seriálu Bílá královna a vychází ze stejnojmenného románu Philippy Gregory a v menší míře i z novějšího románu Králova kletba z roku 2014. Děj se soustředí na zdánlivě sjednocenou Anglii manželstvím Alžběty (Lizzie) z Yorku a s králem Jindřichem VII.

Rozpory mezi prvním párem Anglie jsou však velké a hrozí, že se země bude opět zmítat v nepokojích. Situaci nepomáhají ani zvěsti, že bratr Alžběty, princ Richard je naživu a chce vznést nárok na trůn. Lizie se musí rozhodnout, zda se postaví za svého manžela Tudorovce, nebo za mladíka z vlastní krve, jehož nároky na trůn jsou oprávněné.

Jde o příběh o moci, rodině, lásce a zradě mapující jednu z nejbouřlivějších dob britské historie. Navíc jde o pohled žen, které měly možná větší moc, než se předpokládalo. V hlavních rolích Jodie Comer (na úvodní fotografii) a Jacob Collins-Levy jako královský pár.

Španělská princezna (The Spanish Princess)

  • USA / VB, 2019-2020, dvě řady po 8 epizodách, hodnocení 70 %

Španělská princezna je historický dramatický seriál, který navazuje na Bílou královnu a Bílou princeznu. Vznikl na motivy románu The Constant Princess z roku 2005 a The King´s Curse z roku 2014. Děj se soustředí kolem Kateřiny Aragonské, kterou si zahrála Charlotte Hope.

Dospívající princezna Kateřina Aragonská, dcera španělských vládců Isabelly a Ferdninanda přicestovala do Anglie, aby se setkala se svým manželem Arthurem, princem z Walesu a dědicem trůnu po Jindřichovi VII., s nímž byla zasnoubená od dětských let. Přivítání, kterého se jí dostalo, nebylo zrovna vlídné a ani její doprovod se nedočkal přátelského přijetí.

A co teprve když Kateřina zjistí, že milostná korespondence, kterou od svého milého dostávala, nebyla vlastně od něj, ale z legrace ji psal jeho arogantní bratr.

Když Arthur náhle zemře, pro mírový vztah mezi Anglií a Španělskem je třeba najít rychle jiné řešení. A tak volba padá na nezbedného bratra Jindřicha, který ale není z nevěsty zpočátku nadšený.

Nejde o historicky přesná díla a skutečně existující postavy sloužily spíše jako inspirace. I tak jde určitě o příjemnou podívanou pro všechny, kdo očekávají intriky, romantiku a příběh vášně a lásky.

 

Zdroj článku: