Hilary Swank – oscarová herečka, která vyfoukla hlavní cenu Meryl Streep a kvůli herectví žila v autě

Hilary Swank – oscarová herečka, která vyfoukla hlavní cenu Meryl Streep a kvůli herectví žila v autě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Odvážná herečka už na začátku své úspěšné kariéry ztvárnila roli chlapce v dívčím těle ve filmu „Kluci nepláčou“ (1999). A to se odehrálo v době, kdy to mnozí lidé ještě považovali za zvrácenost.

Pár dolarů v kapse, staré auto a maminka v roli bodyguarda

Když se Hilary vydala do Los Angeles vstříc svému štěstí, bylo jí 16 let a měla za sebou pár drobných hereckých zkušeností a slušně vytrénované tělo i duši. Sama herečka dnes tvrdí, že všech úspěchů dosáhla jen díky disciplíně, kterou získala už v dětství díky sportu. Do Los Angeles ji doprovodila máma, protože ji nechtěla pustit samotnou. Než Hilary vydělala první peníze za účinkování v televizi, bydlely spolu v autě.

Až do roku 1997 se párkrát objevila ve filmech jako „Buffy, zabíječka upírů“, „Nový Karate Kid“, „Padělek“.

Když dostala Hilary v roce 1998 dvouletou smlouvu v seriálu Beverly Hills 90210, myslela si, že ji projekt na pár let zabezpečí. Po deseti dílech se produkci její postava přestala líbit a v seriálu skončila. Dnes to považuje za to nejlepší, co ji v životě potkalo.

Snímek, který vyvolal ve společnosti poprask

Už 14 dní po vyhazovu ji náhoda svedla dohromady s režisérkou Kimberly Peirce, která už tři roky hledala děvče, které je dost pěkné na dívku a má v sobě mužské rysy. Když viděla Hilary, bylo ji jasné, že své děvče konečně našla. A tak Hilary doslala první velkou hlavní roli v „Kluci nepláčou“. Nadšená z nabídky, kývla na honorář 75 dolarů za týden natáčení.

V roli mladé Teeny, která úplně náhodou zjistí, že je sice tělem dívka, ale duší určitě ne, si prožije krátký, intenzivní a dojemný milostný příběh. Ten končí díky nepochopení okolí smrtí mladého člověka. Za zpracování role si herečka šla pro Oscara i Zlatý glóbus a mnoho dalších cen. Oscara ten rok vyfoukla hvězdám jako je Meryl Streep, Juliane Moore a Annete Bening.

Ukázala, jak silná umí být

Stejnou sbírku ocenění si odnesla v roce 2004 za roli boxerky ve snímku „Million Dolar Baby“ pod režijním vedením Clinta Eastwooda.

Film ji hodně změnil po fyzické stránce, protože na roli dost trénovala a možná i díky časově náročné přípravě přišla o prvního manžela. Všechny scény ve filmu jsou natočené bez dublérky. Kromě boxu herečka i vzpírala, aby rychle nabrala svalovou hmotu.

Boxerskou roli měla dostat Ashley Judd nebo Sandra Bullock, ale Hilary byla tak vytrvalá a nadšená, že její úsilí nakonec udělalo dojem a roli získala.

Když se loni herečka po delší době objevila ve Švýcarsku na předávání cen, dojala diváky svou řečí o kariéře a slávě a také o tom, jak už má své hodnoty srovnané a poslední tři roky se stará o nemocného otce. Herecké aktivity musela přizpůsobit osobnímu životu, protože přišel čas, kdy bylo nutné být více dcerou než herečkou.

V současné době můžete Hilary Swank vidět v roli astronautky v zajímavém projektu „Away“na Netflixu. Žena opouští svou malou dceru a manžela a vydává se na vesmírnou misi na Mars.