V Ulici a Ordinaci hrály úřednice, ředitelky a zdravotní sestry, v dabingu ztvárňují americké dračice

V Ulici a Ordinaci hrály úřednice, ředitelky a zdravotní sestry, v dabingu ztvárňují americké dračice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V českých filmech a seriálech povětšinou ztvárňují civilní ženy běžných profesí, s obyčejnými životy a s všedními osobními starostmi. Za to na dabingovém plátně se mohou pořádně odvázat.

Lucie Juřičková 

Při pohledu na Lucii Juřičkovou vám okamžitě hlavou prolétne postava ředitelky Boženky Puklické ze seriálu Ulice, usedlé profesorky s distingovaným chováním a rozmazleným synem Otíkem. V americkém prostředí je to převážně sexy herečka Sarah Jessica Parker. Jak se vlastně Lucii Juřičkové zamlouvala ústřední postava veleúspěšného seriálu Sex ve městě, Carrie Bradshaw, se kterou jako dabérka strávila mnoho let? „V té třetí a čtvrté sérii to bylo až hraniční vzhledem k věku, takové to holčičkovství, se kterým jsem se někdy docela těžko potýkala. Sarah Jessica Parkerová hodně často dělala zámlky a rychlé pohyby," prozradila Lucie Juřičková, která by si raději vystřihla postavu divoké a sexuchtivé Samanthy Jonesové. 

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Veronika Gajerová

Samanthu Jonesovou získala právě Veronika Gajerová. Jistě se ze začátku musela kolikrát pěkně zastydět, než se s ambiciózní Samanthou více sžila. Ono dabovat dámu, která má většinu času v hlavě jen muže, muže a zase muže, a k tomu pěknou vyřídilku a totální absenci sexuálního studu, to chce velkou kuráž. Dabérka s ní ale vydržela pěknou řádku let a na tuto práci s láskou vzpomíná. Veroniku Gajerovou jsme mohli potkávat v roli nepříjemné, zákeřné a rázné zdravotní sestry Pantoflíčkové v Ordinaci v růžové zahradě 2.

 Pavel Gwužď / Nextfoto

Stanislava Jachnická

Tvář Stanislavy Jachnické se mnoho let objevovala na programu televize Nova. V seriálu Ulice si vystřihla postavu sekretářky Lumíra Nykla a bývalé manželky Radka Mastného, Denisu Mastnou. Její ostrý hlas ale znáte také velice dobře. A to hlavně díky dabingu americké herečky Lisy Kudrow a její ztřeštěné postavy Phoebe z amerického fenoménu Přátelé. Jak Stanislava Jachnická vzpomíná na tuto životní zkušenost? „Já jsem byla hrozně vděčná za příležitost tuto postavu dabovat, mám Lisu Kudrow strašně moc ráda. My jsme ze začátku vůbec netušili, že ten sitcom bude tak populární a že se bude vysílat tolik let. Postupem času se s tou postavou i s těmi lidmi tak zažijete a dostanete se do situace, kdy máte pocit, že Přátelé jsou i vašimi skutečnými přáteli.“ 

Zdroj: