Jejich role jim nedaly spát aneb když se postava přenese do reálného života herce

Jejich role jim nedaly spát aneb když se postava přenese do reálného života herce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hráli intrikány, psychopaty, nadpřirozené bytosti a své vlastní alter ega. To vše se podepsalo na jejich psychice. Být hercem občas není až tak růžové, jak by se mohlo zdát.

Lady Gaga

Hlavní představitelka snímku Klan Gucci se na roli Patrizie Reggiani připravovala asi rok a půl. Až poté začalo natáčení, v konečném součtu žila Gaga s Reggiani 3 roky. I když totiž přišla Gaga ze zkoušky domů, Patrizia s ní stále byla. Herečka neustále mluvila s italským přízvukem, aby nevypadla z role. Nakonec to dopadlo tak, že doslova ztrácela kontakt s realitou, jelikož veškerý svůj volný čas trávila se svou rolí.

Miley Cyrus

Seriál o Hannah Montaně si pamatují mileniálové i děti generace Z. Miley Cyrus strávila natáčením populárního seriálu 5 let. Byl to příběh o tom, že mladá talentovaná holka chce být zpěvačkou (a stane se populární zpěvačkou), nechce však, aby její sláva narušila její běžný život. Proto má Miley své populární alter ego Hannah, která nosí paruku a módní kousky. Tak nějak to ale nakonec fungovalo i v jejím reálném životě. Jakmile si Miley sundala paruku, měla pocit, že se o ni nikdo nezajímá. To zapříčinilo i zpěvaččino nepříčetné chování v následujících letech, tato role se na ní opravdu podepsala.

Heath Ledger

Mladý herec, dodnes jeden z nejlepších představitelů Jokera, nejspíš následky této role zemřel. Když se na roli Jokera připravoval, na několik týdnů se zavřel sám v hotelovém pokoji, naprosto se izoloval od okolního světa a u sebe měl pouze zápisník, do kterého si zaznamenával všechny své dojmy, pocity a myšlenky. Heath Ledger zemřel krátce po natočení svých scén, podle zápisků v jeho notesu to byla právě role Jokera, která herce připravila o život.

Adrien Brody

V hlavní roli ve filmu Pianista, který vypráví příběh židovského umělce během druhé světové války, se představil Adrien Brody, který si za svůj výkon odnesl také sošku Oscara za nejlepší herecký výkon. Cena za to byla ale skutečně obrovská. Herec musel zhubnout 14 kilo a držel drastickou dietu, také každý den cvičil hru na klavír. Do role se ale musel vcítit i po psychické stránce, tento trénink mu však přinášel neustálé depresivní stavy, kterých se i po dotočení filmu těžko zbavoval.

 

Zdroje: