Herec Marek Adamczyk: Od role čerta po utrápeného otce v Kukačkách. Jak vypadala jeho cesta ke slávě a jak žije dnes?

Herec Marek Adamczyk: Od role čerta po utrápeného otce v Kukačkách. Jak vypadala jeho cesta ke slávě a jak žije dnes?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Marka Adamczyka jste si nejspíš všimli díky úspěšnému rodinnému seriálu Kukačky, ve které ztvárnil otce jednoho z vyměněných dětí. Jeho kariéra začala už v dětství, ale cesta na vrchol trvala trochu déle. Jak se dostal ke slávě a jak jeho život vypadá dnes?

Rozený herec

Marek má herectví v rodině, a tak pro něj bylo snazší se k rodinné tradici přidat. Jeho tatínek byl učitelem na DAMU a dědeček Karel Kraus působil jako dramaturg Divadla za branou. Už v dětství proto hrál v Dětském divadelním studiu.

DAMU ukončil v roce 2012 a už během studia hostoval v Národním divadle a zahrál si v historickém filmu Lidice. Poté strávil půl roku na stáži v Londýně, kde dokonce účinkoval v inscenaci Strach a bída třetí říše. Po jeho návratu už přišly i větší projekty a začal hrát v Divadle Josefa Kajetána Tyla v Plzni, kde doteď vystupuje v inscenaci Past na myši.

Divadelní, filmové a televizní role

Hrál například v seriálech Já, Mattoni, v první sérii Specialistů nebo komediálním Dabing Street. Jako komik se předvedl také v pořadu Partička. Mezi jeho známé filmové role patří například čert v pohádce Nejlepší přítel. Objevil se také v komediích Ženská na vrcholu a Štěstí je krásná věc.

Od roku 2017 navíc hraje v Divadlu na Vinohradech, například v inscenacích Romeo a Julie nebo Jak se vám líbí. Jeho poslední role byla právě v seriálu Kukačky, kde se dostal ještě k širšímu publiku. Na letošní rok se chystá pohádka, ve které bude hrát jednu z hlavních rolí a příští rok by s ním mělo vyjít drama Poslední závod.

Partnerský život

Už delší dobu žije herec se svou partnerkou snowboardistkou Evou Samkovou.

Jejich seznámení bylo poněkud neobvyklé, protože s ní Marek dělal rozhovor na koncertě Pro Světlušku, kde Eva očekávala Marka Ebena. Nakonec se ale z mírného zklamání vyklubal šťastný a fungující vztah. Strávili spolu už i pár měsíců v karanténě, což je dost náročná zkouška partnerství. Zvládli to a vypadá to, že jim to spolu pořád klape. Tak snad jim to co nejdéle vydrží.

 

Zdroje: