Seznamte se s herci, které budete potkávat v novém krimi Odznak Vysočina

Seznamte se s herci, které budete potkávat v novém krimi Odznak Vysočina
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud se nějakému žánru v českých vodách daří, tak je to právě ten kriminální. Ať už jde o příběhy, které čerpají ze skutečných událostí, nebo o podobnost pouze náhodnou, boj se zločinem mají Češi prostě rádi, a to už řadu let (Stopa vede až k nesmrtelnému seriálu 30. případů majora Zemana).

Monika Hilmerová (47) alias Dana Skálová, šéfová policejního oddělení

Zdroj: Archiv TV Nova / záběr z natáčení

Pohledná slovenská herečka pochází Bratislavy, kde se narodila v roce 1974. Díky jazykovým znalostem se objevuje i v zahraničních produkcích. U nás jste ji nejspíš viděli v historickém filmu Juraje Jakubiska Bathory (2008) nebo v historickém dramatu Pramen života (2000) Milana Cieslara, za který obdržela cenu Stříbrný delfín na mezinárodním filmovém festivalu v Portugalsku. Nominaci na Zlatý glóbus získala za roli ve americké minisérii Uprising / Vzpoura (2001) o povstání ve varšavském ghettu během holocaustu. Ve filmu Oběti a vrazi se objevila po boku hvězd jako je Karel Roden a Ivana Chýlková.

Simona Zmrzlá (32) jako Kateřina Vlčková

Simona Zmrzlá, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Simona Zmrzlá je rodačka z Brna, kde také vystudovala JAMU. Kromě členství v divadelním souboru Husa na provázku je také zpěvačkou v herecké skupině Meteor z Prahy. Určitě si ji vybavíte v její první velké roli ve filmu Hastrman podle románu Miloše Urbana, který režíroval Ondřej Havelka. Má za sebou i epizodní role v seriálech Doktor Martin, Labyrint, Četníci z Luhačovic nebo Rapl.

Martin Hofmann (43) v roli drsného rebela Petra Bacha

Martin Hofmann, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Martina Hofmanna není třeba představovat a jeho obliba u diváků i režisérů stále roste. Pryč jsou časy, kdy hrál mladého Hejla v seriálu Ulice. Dnes jde herec z role do role a jeho kariéra je stále zajímavější. Nedávno jste ho mohli vidět ve filmu Prvok, Šampon, Tečka a Karel (2021), v komedii Ženy v běhu (2019). Exceloval v komedii Teroristka (2019) a v seriálu MOST! (2019), kde mu slávu přinesla postava Luďana. Nedávno Martin oznámil, že si bere půl roku volno a chce se věnovat rodině, kterou kvůli práci v poslední době zanedbával. Seriál Odznak Vysočina je tedy jeden z mála nových projektů, kde můžete herce vidět.

 

Zdroj: