Hercem jedné role: Kdo navždy zůstane spjat s jedinou postavou

Hercem jedné role: Kdo navždy zůstane spjat s jedinou postavou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jsou herci, kteří se dokázali během svého života mistrně přehrát do různých žánrů. Existují i tací, kteří vědí, že jejich parketou jsou například komedie. Filmový svět stvořil i ty, kterým se ze stínu jediné a nejslavnější filmové role vykročit nikdy nepovedlo.

Jennifer Grey

Čítankovým příkladem herečky, která se do paměti diváků vryla jedinou rolí, je Jennifer Grey. Už jako sedmadvacetiletá dostala roli Frances Houseman přezdívané Baby. Její filmové hrdince přitom podle scénáře mělo být pouze sedmnáct.

Svůj úspěch z 80. let ale využít nedokázala a hvězdná kariéra se nekonala. Život jí poznamenala autonehoda, vozidlo řídil Matthew Broderick, s nímž tehdy herečka chodila. Srážku s protijedoucím autem nepřežila posádka druhého vozu. Jennifer se po události potýkala se zdravotními následky nehody i s depresemi.

Čtěte také: Einstein pozdravuje aneb celebrity s extrémně vysokým IQ. Podívejte se, kdo je chytřejší, než se zdá

Kariéru si však prý definitivně zničila prozaičtějším způsobem: Když si nechala udělat plastickou operaci nosu, přestala být křehké Baby z legendárního Hříšného tance podobná.

Tobey Maguire

Pokud jste fanoušky komiksového Spidermana, jméno Tobey Maguire vám určitě není neznámé. V roli superhrdiny vydržel během tří pokračování.

Sláva pak začala notně uvadat a proslýchá se, že bylo to i proto, že pracovat s hercem nebylo zrovna jednoduché. „Pifku“ na něj ve své době mělo hned několik hereckých kolegů, mluvilo se o tom, že s ním dobře nevychází Charlize Theron nebo James Franco.

Čtěte také: Herci pod maskou aneb kdo si zahrál ve slavném filmu a vy ho přesto nejspíš neznáte

V současné době už však herectví i produkci prakticky pověsil na hřebík. Žije spokojeným rodinným životem a věnuje se především přípravě vegetariánských receptů, osobnímu rozvoji a józe.

Lisa Kudrow

Pro seriálové fanoušky je Lisa Kudrow stále praštěnou Phoebe. Do své seriálové hrdinky má však poměrně daleko. Vystudovaná bioložka má pověst jedné z nejchytřejších celebrit a kdyby nebyla herečkou, věnovala by se výzkumu.

Čtěte také: Co jste nevěděli o Phoebe, nejzáhadnější postavě z Přátel

I když si zahrála například ve snímku P.S. Miluji Tě, v komedii Romy & Michelle nebo ve filmu Přeber si to, úspěch kultovního seriálu už se jí překonat nepodařilo. Sama herečka si na nedostatek nabídek nestěžuje, i když nemá štěstí na další výrazné role.

Škarohlídi jí prorokují, že je Lisa již ve věku, kdy se musí potýkat s konkurencí znatelně mladších krásek a že svou kariéru tedy už s vysokou pravděpodobností postaví především na vedlejších rolích.