Helena Růžičková by se letos dožila 84 let. Jaké neuvěřitelné příhody se s touto slavnou českou herečkou pojí

Helena Růžičková by se letos dožila 84 let. Jaké neuvěřitelné příhody se s touto slavnou českou herečkou pojí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rodačka z Prahy se narodila v roce 1936. Patřila mezi nejvýznamnější české herečky a až do své smrti v roce 2004 se rozhodně nezapřel její celoživotní optimismus a veselá povaha. Pojďte s námi zavzpomínat na božskou Helenu, která si ze sebe rozhodně dovedla udělat legraci.

Ani v nemocnici neztrácela nadhled

Když byla herečka nucena pobývat v nemocnici, již při svém příchodu jí bylo jasné, že se do nemocničních andělíčků prostě nevejde. Traduje se, že požádala personál o dvě prostěradla. Ty si pak na ramenou svázala k sobě - a rázem se proměnila v antickou bohyni. Jelikož byla velmi schopná švadlena a většinu svého oblečení si šila sama, ani nemocniční oděv vlastní výroby si neodepřela. Byl složen z látky s dopravními značkami a nebyla by to veselá a pevná osobnost, aby si na intimní oblast nenašila zábavné značky. Například v oblasti hýždí měla značku „zákaz troubení.“

Čtěte také: Slunce, seno, ufoni aneb proč slavná trilogie neměla pokračování

Zapálila si i na nemocničním lůžku

Tato ikona českého filmu jednu dobu vážila dokonce 250 kilogramů. A i při svém pobytu v nemocnici se nedokázala vzdát oblíbené cigarety. Mezi lidmi koluje historka o tom, jak slavná herečka málem uhořela, protože i přes zákaz kouření v nemocnici si tuto svou slabost neodepřela, ale únavou usnula a celá postel se během chvíle vznítila.

Čtěte také: Zajímavosti z natáčení trilogie Slunce, seno… Co o těchto filmech Zdeňka Trošky nevíte?

Jako dítě byla extrémně hubená

I když si Helenu Růžičkovou pamatujeme jako korpulentní dámu, krátce po narození bylo vše naopak. Trpěla totiž poruchou příjmu potravy, a dokonce se rodina i lékaři obávali toho, že ji bude nezastavitelné hubnutí dokonce stát život.

Asi všichni z nás si slavnou Helenu vybavují ve spojitosti s Troškovou trilogií Slunce, seno,.... V jednom z filmů měla Helena Růžičková natáčet scénu na půdě. Aby se tam dostala, museli ji tam vyzvednout hasiči. 

Zdroj článku:
  • Autorský text