Halloween je čas hororů, a toto jsou nejlepší horory na Netflixu

Halloween je čas hororů, a toto jsou nejlepší horory na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vzhledem k tomu, že hororový žánr patří stále k nejoblíbenějším žánrům, je třeba si ukázat, na jaké filmy bychom se kouknout měli, především teď o Halloweenu. A abyste se nezačali koukat na nějaký odpad, podívejte se na tento seznam nejlepších hororů na Netflixu.

Armáda mrtvých

Zack Snyder se po letech od svého průlomu vrací do světa zombie akce s remakem filmu „Úsvit mrtvých“ od George A. Romera, a výsledkem je tak trochu bezduchá nemrtvá zábava. Dave Bautista se představí jako vůdce roztřesené skupiny bývalých vojáků, kteří mají za úkol proniknout do města Las Vegas zaplaveného zombie, aby získali miliony dolarů nacházející se v trezoru pod městem.

V zajetí démonů

Tohle je asi největší a jeden z nejlepších hororů. Nejen, že to udělalo z Jamese Wana významného režiséra, ale vytvořilo svou vlastní vícedílnou řadu filmů i spin offů, jako třeba „Sestra“ či „Annabelle“. Vraťme se tedy na úplný začátek tohoto hororového vesmíru a podívejte se na první a pravděpodobně stále nejlepší film série.

Creep

„Creep“ je jednoduchý, ale efektivní. Mark Duplass hraje v tomto horor od Patricka Brice muže s rakovinou v terminálním stádiu, který najme filmaře, aby ho natáčel v odlehlé chatě (chce po sobě zanechat video deník pro svého malého syna). Josef Briceovi ale lhal, a během dne a noci se stane Brice hračkou zabijáka, který si rád hraje se svými oběťmi, než je zabije.

Creep je natočený na ruční kameru a vyvolává klaustrofobií, přičemž Duplass ztělesňuje děsivě uvěřitelného maniaka, kterého byste mohli potkat například ve frontě v kavárně před vámi.

Díra

Tento španělský hit je jedním z nejsledovanějších španělských filmů na Netflixu. Ve filmu se díváme na futuristickou společnost, která se rozpadá kvůli chamtivosti a sobectví. Koncept má skvělý háček – futuristické vězení posílá plošinu s jídlem dolů po patře, a než se dostane na dno, nezbude toho mnoho. Příšerný a chytrý, tohle je film, o kterém budou lidé mluvit i dlouho po pandemii.

Jediné, co se tomu filmu nepovedlo je český překlad, protože právě ta „platform“, či plošina, je základním centrem celého děje. Takže se nenechte odradit celkem nešikovně zvoleným českým názvem „Díra“.

Zdroj: