Gerard Butler v novém napínavém snímku s nepěknou vyhlídkou na konec světa

Gerard Butler v novém napínavém snímku s nepěknou vyhlídkou na konec světa
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Gerard Butler stále na svou životní roli čeká, ale i tak má za sebou už celou řadu úspěšných snímků a o pracovní nabídky rozhodně nemá nouzi. V polovině října se můžeme těšit na premiéru katastrofického thrilleru „GREENLAND: POSLEDNÍ ÚKRYT“. A některé filmové momenty vám vezmou dech.

Film nás provede zničenými městy a ukáže chování lidí ve vypjatých situacích, kdy jde o život

Výrazný herec umí sice ledacos, ale tentokrát je i on v koncích. Na Zemi se řítí kometa a vědci stále lidstvo uklidňují, že vše důkladně vypočítali, použili nejmodernější postupy a planetě nic nehrozí. Trajektorie nebezpečného tělesa naši krásnou planetu mine. Jenže nakonec bude všechno jinak. Hrozba, že ničivé úlomky komety nakonec Zemi zasáhnou, začíná být reálná a lidé začínají bojovat o přežití. Jenže času už moc nezbývá.

John (Gerard Butler) spolu s manželkou (Morena Baccarin) a malým synem Nathanem podnikají nebezpečnou cestu s nadějí, že se jim podaří dostat na jediné bezpečné místo na planetě.

Cesta je žalostná, mnoho měst už je po dopadu částic komety úplně zdevastováno a blíží se další smrtící úlomky. Země je na pokraji apokalypsy.

Podaří se alespoň hrstce lidí na celé planetě najít bezpečný úkryt?

Režie se ujal Ric R. Waugh, který pracoval u filmu původně jako špičkový kaskadér a má za sebou přes stovku filmů. Tak se také začal učit režisérskému umění od těch nejlepších profesionálů v oboru.

O představiteli hlavní role

Celému snímku dodává šarm padesátiletý Skot Gerard Butler, který chtěl být původně právníkem, ale když začal během studií pracovat jako koncipient v právnické firmě, trochu se nudil. Po nocích hrál s rockovou kapelou, až ho jednou oslovil divadelní režisér a nabídl mu roli v divadle. Tak původní plány zkrachovaly a Gerard našel své životní poslání.

Ve filmu se nejprve ukázal v malých rolích, jako například ve snímku „Zítřek nikdy neumírá“. Je poměrně výraznou osobou, do dvou metrů výšky mu chybí jen pár centimetrů, a tak na sebe dokáže upoutat pozornost. Práce má tedy tento charismatický Skot stále více a točí několik snímků ročně. Umí udělat dojem v historickém dramatu, politickém thrilleru i v romantické komedii (300: Bitva u Thermopyl, Ctihodný občan, Chceš mě, chci tě, Ex manželka za odměnu, Na divoké vlně, Chlap na roztrhání, Pád Bílého domu, Pád Londýna, Bohové Egypta)