Kdo jsou největší géniové, které jsme si mohli užít v televizních seriálech

Kdo jsou největší géniové, které jsme si mohli užít v televizních seriálech
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bizardní, výstřední a podivínští, tak by se dali definovat lidé vyzbrojeni vysokým IQ, kteří využívají své znalosti v matematice a fyzice k řešení nejzamotanějších problémů lidstva. A potom jsou zde geniální umělci, kteří vytváří nesmrtelné kulturní hodnoty.

Génius

seriál USA 2017-2021, hodnocení 84 %

1 série: Génius par excellence Albert Einstein, nejoblíbenější, nejobdivovanější vědec všech dob, v podání skvělého Geoffreye Rushe (v dospělosti) a Johnnyho Flynna (v mládí), se představí v první sérii natočené v roce 2017.

Génius nám ukazuje Einsteinovy ​​rodinné a sentimentální události v portrétu muže s mimořádnou představivostí, která mu umožnila formulovat teorie, které ovlivnily vývoj lidstva.

2. série: Malíř Pablo Picasso v podání Antonia Banderase se představuje jako člověk, kterému nestačilo imitovat staré mistry, a tak si vytvořil svůj vlastní malířský styl. Nechává se inspirovat múzami a svou složitou duši se snaží vtisknout do svých pláten.

3. série: V přípravě je série Aretha, která nechá nahlédnout do života Arethy Franklin, americké zpěvačky, skladatelky, herečky, pianistky a aktivistky za občanská práva. Byla označená jedním z mistrů soulové hudby a skutečnou královnou amerického popu jako celku.

V sérii si ji zahraje britská zpěvačka Cynthia Erivo.

Teorie velkého třesku

seriál USA 2007-2019, hodnocení 89 %

A potom je tu pár postav, které stvořili samotní tvůrci seriálů. Leonard Hofstadter a Sheldon Cooper jsou skvělí fyzici a pracují v prestižní Cal Tech v Pasadeně v Kalifornii. Jsou to kolegové, nejlepší přátelé a spolubydlící, i když jejich vztah je často napjatý Sheldonovou excentrickou, rigidní a nekonvenční osobností. Jsou také přátelé s dalšími dvěma kolegy: strojním inženýrem Howardem Wolowitzem a astrofyzikem Rajesh Koothrappali. Ti čtyři spolu tráví spoustu času prací na vědeckých projektech, hraním videoher, sledováním sci-fi filmů a seriálů a čtením komiksů. Všichni jsou v běžném životě neohrabaní a nemají štěstí na ženy, dokud do jejich budovy nepřijde Penny, krásná dívka, která se chce stát herečkou.

Herci: Jim Parsons, Johnny Galecki, Kaley Cuoco, Kunal Nayyar, Mayim Bialik, Melissa Rauch, Simon Helberg.

Sherlock

seriál VB 2010-2017, hodnocení 91 %

Klasiku sira Arthura Conana Doylea o detektivovi Sherlocku Holmesovi zná většina populace.

Díky intuici byl Sherlock průkopník „vědy dedukce“, nejkvalifikovanější detektiv vůbec. Televizní adaptace s Benedictem Cumberbatchem představila moderního Sherlocka Holmese. 

Současný Sherlock Holmes se vyznačuje stejnými mániemi a stejnými důmyslnými dedukcemi jako jeho literárního prototypu. Po boku nerozlučného doktora Johna Watsona, vojenského lékaře, který se právě vrátil ze své mise v Afghánistánu, bude vyšetřovat nejbizarnější a neobvyklé zločiny moderního a kosmopolitního Londýna.

Kromě Cumberbatcha zazářil v seriálu také Martin Freeman v roli Watsona.

(zdroj: https://www.csfd.cz/)