Jak je na tom František s epilepsií?

Jak je na tom František s epilepsií?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
František Liška vyrostl v zodpovědného mladého muže, který se aktuálně znovu stýká se Skyler. Zatím to má jen pracovní ráz, ale diváci mohou tušit, že je jejich pracovní nasazení promítne i do osobní roviny. Vždyť už teď mají jedno společné, a to syna Chrise. Ale pamatujete na dobu, kdy ho trápila epilepsie? 

František Liška neměl coby malý kluk na růžích ustláno 

Někdy kolem roku 2012 se v Ulici rozeznělo téma epilepsie. Na starost si ho vzal herec Matyáš Valenta, který coby František Liška zažil svou první epilepsii. Vystrašení Františkovi rodiče, kteří zrovna neprocházeli nejlepším obdobím, ihned začali zjišťovat, o jakou nemoc se jedná a jak ji léčit. Pro Frantu to byl také šok. Mimo to, že se bál o svůj život, to pro něj znamenalo velké omezení v pohybu i v běžných aktivitách. Jednu epilepsii dokonce zažil ve škole, a to v kabinetu profesora Tesaříka, s nímž jednu dobu randila jeho adoptivní máma Anička.

V té době totiž Anička s Bedřichem procházeli krizí, která vznikla o dva roky dříve, tedy v roce 2010. Tehdy se v životě Aničky objevila její bývalá spolužačka Lucie, která svedla Bedřicha a odloudila ho na čas od rodiny. Anička, která se dlouho dávala dohromady, si potom také našla nějaké partnery na randění, alespoň do doby, než se vrátila k Bedřichovi. 

Františkova epilepsie děsila celou rodinu 

Chvíli trvalo, než téma epilepsie Liškovi zpracovali. Hlavně pro Frantu bylo obtížné pochopit, že kvůli své nové diagnóze bude muset úplně změnit svůj dosavadní život. Bude se muset více hlídat a vynechat některé sporty. Jednu chvíli to byl pro Frantu velký šok. Celá jeho rodina mu však byla velkou oporou, a to včetně Zuzany, která se vymanila z drogové závislosti. A díky tomu svou epilepsii překonal.

Zuzana Hrubá (Šárka Ullrichová), Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Po tom, co schválně přeceňoval své síly, aby ostatním ukázal, že na to má, pochopil, že nemá smysl si s tak vážnou nemocí zahrávat. Když začal dodržovat klidnější režim, záchvaty ustávaly. Pak se Franta ze sportu vrhl na bicí, díky čemuž se později dostal ke zvukařině. Ta ho dnes živí. 

Zdroj článku:
  • Autorský text