3 filmy, ve kterých jde lidem o život při plavbě na lodi

3 filmy, ve kterých jde lidem o život při plavbě na lodi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Plavba lodí je celkem zajímavý námět na film. Kolik se dá toho vymyslet, aby děj byl poutavý a přinutil diváka se dívat od začátku až do konce. Které filmy s touto tématikou byste měli zhlédnout a jaké si můžete klidně odpustit?

Titanic

Dnes už kultovní velkofilm režiséra Jamese Camerona Titanic z roku 1997 přilákal do filmových sálů na miliony diváků po celém světě. Všichni ví, o čem film je a jak dopadne, přesto si nenechají ujít úžasnou love story s Leonardem DiCaprio a Kate Winslet v hlavních rolích. Ne nadarmo film získal jedenáct Oscarů.

Titanic II

Tvůrci dobrodružného amerického filmu Titanic II se rozhodli jeho děj zasadit přesně o sto let později po havárii slavného Titanicu. Tentokrát vyplouvá na moře jeho přesná kopie a divák se může jen tázat, jestli dopadne stejně špatně jako on. Podle hodnocení na portálu CSFD.cz se jedná o jeden z nejhorších filmů, co měli diváci možnost vidět. Jen několik nadšenců mu dalo tři hvězdičky jako hodnocení, zbytek film označil jako odpad. Možná je to dobrá reklama na to, abyste se na něj podívali. A co víte, třeba se vám bude líbit.

Zkáza lodi Gustloff

V roce 1998 vznikl německý televizní film Zkáza lodi Gustloff, jenž vychází ze skutečné události. V roce 1945 byla německá osobní loď Wilhelm Gustloff torpédována sovětskou ponorkou. Loď byla přitom přeplněná uprchlíky z východního Pruska. Při jejím potopení zahynulo na devět tisíc cestujících a členů posádky. Toto neštěstí se tak stalo největším v historii mořeplavby v počtu obětí. Film znázorňuje zoufalý boj o přežití, který nedopadne dobře. Málokdo asi ví, že Titanic měl pětkrát méně obětí než loď Gustloff. Ze vzdělávacího hlediska se jedná o zajímavý filmový počin. České diváky může zajímat informace, že se jedná o poslední film, v němž hrála Dana Vávrová.

A které filmy s námořní tématikou byste doporučili vy?

Zdroj:

  • autorský text