Cestou, necestou, a hlavně s dobrým filmem

Cestou, necestou, a hlavně s dobrým filmem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud vám to letos s cestováním nevyšlo, musíte dohánět skluz v práci anebo jste zmatení ze stále se měnících koronavirových opatření, krásnou krajinu s vůní dálek si můžete užít i doma, v oblíbeném křesle. Máme pro vás pár tipů, na filmové výlety s krásnou krajinou a silným příběhem.

Královna pouště / Queen of the Desert (USA / Maroko 2015)

Krásný film režírovaný Wernerem Herzogem v hlavní roli s Nicol Kidman a dalšími skvělými herci jako Robert Pattinson, Damian Lewis a James Franco. Snímek vypráví o životě Gertrude Bell (1962-1926), britské archeoložky, političky, spisovatelky a tajné agentky. Byla výjimečná nejen tím, že ve své době vystudovala na Oxfordské univerzitě, ale získala si srdce Iráčanů, kteří o ní dodnes mluví jako o „matce Iráku“. S královnou pouště navštívíte nádherná sugestivní místa a dozvíte se o životě jedné z prvních žen, která se nebála cestovat samotná.

Divočina / Wild (USA 2004)

Filmová podoba stejnojmenné knihy od americké autorky Cheryl Strayed vás vezme na turistickou stezku, která vede nádhernou krajinou z Kanady do Mexika. Krok za krokem, mezi krásami a nebezpečím divoké přírody, se ponoříte do dobrodružství spolu s hlavní hrdinkou, kterou si zahrála Reese Witherspoon. Mladá žena přišla do této krajiny najít především sebe a smysl svého života. Užijete si s ní dlouhou cestu s obrovským batohem na zádech a přesvědčte se, jak může být pro ztracenou duši příroda léčivá.

Jíst, meditovat, milovat / Eat, Pray, Love (USA 2010)

Dnes už kultovní snímek oblíbený u žen, které žijí samy, čerpá z autobiografické knihy spisovatelky Elizabeth Gilbert, kterou si zahrála Julia Roberts. I ona má složité životní období po prožitém rozvodu, a tak se rozhodne navštívit jih Itálie. Tím ale cestovatelské dobrodružství nekončí a budete ji doprovázet do Indie a na Bali. Ve filmu, který režíroval Ryan Murphy, si zahráli Javier Bardem, James Franco, Billy Crudup a Richard Jenkins.

Stopy / Track (Austrálie 2013)

Zajímavý cestopisný film, kde hlavní roli ztvárnila Mia Wasikowska, která vytvořila postavu Robyn Davidson. Ponoříte se do skutečného příběhu o sólovém cestování australské spisovatelky, která se v roce 1977, kdy ji bylo 27 let, rozhodla překonat australskou poušť ve společnosti čtyř velbloudů a psa. To jí vyneslo přezdívku „velbloudí dáma“. Robyn odešla z Alice Springs a dosáhla Indického oceánu. Přešla přes 2700 km pouštní krajinou.

Pouť / The Way (USA / Španělsko 2010)

Nejen ztracené ženy se prostřednictvím dlouhých cest plných dobrodružství, snaží změnit svůj život. Film vypráví příběh čtveřice lidí, kteří společně absolvují 800 km dlouhou cestu z Francie do Španělska, až k svému cíli k hrobce apoštola sv. Jakuba. Poutní trasa, která nese název Camino De Santiago de Compostela je na seznamu světového dědictví UNESCO. Režie filmu se ujal Emilio Estevez, který si ve snímku také zahrál po boku svého otce Martina Sheena. Film krásným způsobem potvrzuje starou pravdu:

Kdo se vydává s batohem na zádech poznávat svět, pozná hlavně sám sebe.

Útěk do divočiny / Into the Wild (USA 2007)

Skutečným kultovním filmem, který by žádnému cestovateli neměl uniknout, je film režírovaný Seanem Pennem v hlavní roli s Emilem Hirchem. Opět jde o skutečný příběh osamělého cestovatele Christophera McCandlese (1968-1992), známého pod přezdívkou Alexander Supertramp. Tentokrát se vydáte poznávat drsnou krajinu Aljašky a inspirace pro film pochází opět z knihy, z pera Jona Krakavera, který tento příběh vydal v roce 1996. Toto emotivní dílo je plné nádherných záběrů z panenské přírody a nadlouho zaměstná vaši mysl.

Zdroj: youtube.com

Zdroj: