Věk je jen číslo aneb komu se podařil alespoň před kamerou návrat do dětských let

Věk je jen číslo aneb komu se podařil alespoň před kamerou návrat do dětských let
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Někdy se filmařům hodí, když mohou do rolí dětí a dospívajících mladých lidí obsadit už dospělé herce. Důvodů je několik. Někdy jde o téma filmu, kde prostě děti angažovat nemohou kvůli zákonům a někdy si prostě chtějí obsadit své oblíbené herce a na nějaký ten rok navíc neberou zřetel.

V sítí, český dokument 2020

Loni měl v kinech premiéru tento dokument, kde si mladé dospělé ženy zahrály nezletilé dívky, které na sociálních sítích přilákaly téměř 2,5 tisíce potenciálních sexuálních predátorů. Dokument chtěl upozornit na nebezpečí, které na nezletilé děti může čekat i doma v dětském pokoji. Sabina Dlouhá, Anežka Pithartová a Tereza Těžká se tak pod rukama maskérek měnily po dobu natáčení v žačky základní školy.

Do dětských a studentských let se vrátila díky filmařům celá řada známých osobností.

Dívka na koštěti, československá pohádková komedie 1971 (má letos 50. výročí)

Petru Černockou známe všichni jako zpěvačku a herečku, která měla angažmá v divadle Semafor. Petra si zahrála v komedii hlavní roli nezbedné školačky. V době, kdy se film tvořil, už bylo herečce přes 21 let, směle si ale troufla do základní školy.  O filmovou roli byl velký zájem, ale režisér Václav Vorlíček viděl Petru Černockou vystupovat v Semaforu a měl zcela jasnou představu, jak by měla jeho Saxana vypadat. Film také zahájil hereckou kariéru Jana Hrušínského a Jana Krause. Hrušínský byl ve filmu spolužákem Saxany a je o šest let mladší a Jan Kraus o 4 roky.

Probudím se včera, česká komedie z roku 2012

Na střední školu se kvůli ztracené lásce vrátil pomocí vědeckého experimentu Jirka Mádl. Bylo mu v té době 26 let a do školní lavice úplně zapadl.

Beverly Hills 90210, kultovní americký seriál 1990-1991

Ve své době známý seriál, který byl oblíbený hlavně u dospívajících dětí, vypráví o osudech středoškoláků. Andrea Zuckerman kterou ztvárnila Gabrielle Carteris, se do školního prostředí hodila, přestože herečce táhlo v době natáčení na třicet let.

Pomáda, kultovní americký muzikál z roku 1978

Snad nejvíce dospělých, kteří oprášili vzpomínky na střední školu je právě v tomto filmu plném chytlavých písní a studentských problémů.  Nevinné Sandy, kterou si zahrála tehdy populární zpěvačka Olivia Newton-John, už bylo pomalu třicet. Dannymu, jejímu filmovému partnerovi v podání Johna Travolty, bylo o pět let méně. Drsňačka Rizzo, kterou si zahrála Stockard Channing byla ještě o čtyři roky starší než Olivia. Další filmové přítelkyni Franche v podání Didi Conn bylo 27 let. Podobné to bylo i s partou, ve které byl ve škole Danny. Herci měli v době natáčení už své poslední zvonění dávno za sebou a nejstarší z nich (Sonny) měl 32 let.

Zdroj: 

  • https://www.csfd.cz/
  • https://www.imdb.com/