Film Matky je v kinech trhákem. Natáčení se posouvalo kvůli pandemii

Film Matky je v kinech trhákem. Natáčení se posouvalo kvůli pandemii
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
O snímku Matky se mluvilo ještě předtím, než vůbec přišel do kin. Odraz dnešní doby, života mladých matek a jejich starostí je zpracováno do komediálního žánru, a tak o zábavu není nouze. Dobře zvolená čtveřice hereček, ve filmu nejlepších kamarádek, dodává snímku na zajímavosti i kvalitě. Proč se vydat na tento film do kina?

Jak už to bývá, nejčastějšími tématy chytrých a krásných kamarádek jsou muži, vztahy a děti. Tato témata se prolínají celým dějem také u Sáry, Hedviky, Zuzany a Elišky. Zatímco Sára je hvězdou sociálních sítí a vlastní život vidí tak trochu přes displej mobilu, Hedvika se snaží přežít v nepříliš harmonickém vztahu s věčně pracujícím manželem.

Eliška čeká se svým skvělým mužem miminko, zatímco romantické představy o rodičovství trochu kazí její diktátorská matka. Zuzana se snaží jako matka samoživitelka dvou dětí přežít v hektické kombinaci klidného mateřství a neustálých brigád. Všechny kamarádky se ale v aktuální životní situaci podporují a snaží se společně přijít na to, jak žít ideální život.

Proč je film tak úspěšný?

Ve filmu nechybí zdravá dávka ženského sarkasmu a vtipu, a tak se v kamarádkách najde leckterá parta žen. Společné rysy každé ženy se totiž nezapřou a problémy ve vztahu nebo mateřství se stále opakují i v klasickém životě, nejen v tom na plátně kin. Díky skvělému hereckému obsazení (Hana Vagnerová, Petra Hřebíčková, Sandra Nováková a Gabriela Marcinková) i z důvodu vděčného tématu je film Matky oblíbeným snímkem pro všechny ženy.

Natáčení se muselo odložit

Ačkoliv byl scénář i herecké obsazení připravené k natáčení a první klapka měla padnout už na jaře roku 2020, vše zhatila pandemie onemocnění Covid19. Proto se film začal natáčet o pár týdnů později, konkrétně v polovině léta. Jedna z prvních scén byla u bazénu, ta se natáčela na plaveckém stadionu SK Slavia Praha v polovině srpna 2020.

Oblíbenosti se kromě filmu těší také ústřední píseň, která se jmenuje stejně jako film. O nazpívání se postaral Jakub Prachař s Berenikou Kohoutovou.

Zdroj: