Felix Šrámek z Ulice má slavné rodiče, hraje na harfu a nechodí do školy

Felix Šrámek z Ulice má slavné rodiče, hraje na harfu a nechodí do školy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Felix Šrámek si získal diváky jako blonďáček Vojta v seriálu Ulice, kam nedávno zamířil i jeho starší bratr Alfréd (Anežčin spolužák Štefan). Felix si natáčení užívá a před kamerou se nestydí. Navíc si ráno může přispat, protože nechodí do školy.

Syn flétnistky a dirigenta dává přednost herectví

Felix Šrámek je synem úspěšné sólové flétnistky Žofie Vokálkové a dirigenta, zakladatele a uměleckého vedoucího akademického orchestru ČVUT v Praze Jana Šrámka. Lásku k umění a hudbě má očividně v genech, ale ačkoli hraje na harfu, po stopách rodičů se nejspíš nevydá.

Společně se starším bratrem Alfrédem totiž září v seriálech a filmech. Stihl si už zahrát v pohádkách České televize a v reklamách. Ve čtyřdílné sérii Božena (2021) ztvárnil jedno z dětí slavné české spisovatelky. Vážnější roli si užíval hlavně díky kostýmům. Účinkoval i v kriminálních seriálech Polda IV (2020) a Místo zločinu Ostrava a také v historickém dramatu Rašín, kde skvěle předvedl plačícího kluka, jemuž zabijí tátu.

V Ulici zažívá kopec srandy s policajtem a babčou

Nejzásadnější roli pro Felixe zatím představuje Vojta Mareček v nekonečném seriálu Ulice. Tam se teď přidal i jeho bratr Alfréd, který získal roli Anežčina spolužáka a neopětované lásky Štefana. Nějaký čas si chlapce nikdo nespojil jako sourozence, protože se ve studiu objevovali každý zvlášť. Ani v samotném seriálu nemají mnoho šancí se potkat, snad jedině na školních chodbách. Vzájemně si ale radí, když jeden druhého zahlédnou na obrazovce.

Natáčení Ulice Felixovi zabírá několik dní v měsíci, ale množství textů se musí učit průběžně téměř každý den. Nijak mu to nevadí vzhledem k tomu, že ho natáčení baví a před kamerou se nestydí. Má to štěstí, že její přítomnost prakticky ani nevnímá. Oblíbil si i svou seriálovou rodinu a také Jana Holíka, který hraje policistu Jirku Hermana.

Felix ho poznal na place mezi prvními a užívá si s ním spoustu legrace. Možná vás překvapí, že chlapce dokáže pořádně rozesmát i Milena Steinmasslová. Ta totiž v Ulici hraje spíše zodpovědnou a puntičkářskou postavu babičky, která do všeho strká nos a všechno bere příliš vážně.

Chtěl by si zahrát ve filmu, jako je Harry Potter

Texty se Felix učí nejčastěji s tátou, který mu v nich vždycky zvýrazní, co má říkat. Následně se připravuje podle natáčecích dnů a zároveň podle režisérů, kteří se v Ulici střídají.

Kdyby si mohl vybrat, v čem si zahraje příště, byl by to prý nějaký film ve stylu Harryho Pottera nebo Avatara. Rád by si střihl roli také po boku režiséra Olma Omerzu, s nímž už dříve točil.

Venku na ulici ho lidé poznávají a občas po něm chtějí i autogram nebo společnou fotku. Vzhledem k tomu, jak je Felix prací vytížený, zvolili pro něj rodiče – stejně jako pro staršího Alfréda – individuální vzdělávání. Původně hledali kreativní a inspirativní školy a vyzkoušeli jich požehnaně. Žádná nevyhověla jejich požadavkům, a tak zvolili domácí výuku, což oběma synům momentálně plně vyhovuje.

 

Zdroje: