Fantasy Island, zde se sny mění v realitu. Ale co když je váš sen zároveň i noční můrou?

Fantasy Island, zde se sny mění v realitu. Ale co když je váš sen zároveň i noční můrou?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Luxusní resort pana Roakeho na ostrově mění sny hostů ve skutečnost. Problém nastává, když má host noční můry, a pohádka se tak mění v boj o přežití. Americký horor Fantasy Island z koprodukce studia Blumhouse vás zavede na tropický ostrov, kde charismatický majitel provozuje luxusní resort.

Teen dopřává svým hostům opravdu neskutečný zážitek. Jejich sny mění v realitu. Když se však sny stanou noční můrou, hosté svedou boj o přežití a snaží se z ostrova utéct.

Skupina lidí vyhraje zájezd do luxusního resortu

Když několik lidí vyhraje soutěž, jejíž hlavní cenou je pobyt v luxusním resortu, kde se plní sny, jsou nadšení. Po příjezdu je přivítá sympatický pan Roarke. Každý z návštěvníků si vybere vlastní zážitek, který chce prožít. Bývalý policejní důstojník Patrik se účastní války na počest svého mrtvého otce, Gwen přijímá žádost o ruku od svého přítele, kterého kdysi odmítla a například Melanie se rozhodne pomstít tyranovi.

Fantazie se zvrhnou do noční můry

Právě u Melanie se však její fantazie zvrhnou, a ona musí utíkat před maskovaným chirurgem, kterého nakonec zabije Damon, soukromý detektiv žijící na ostrově. Poté jim vysvětluje, že se chtěl setkat se svou mrtvou dcerou, ale i jeho fantazie skončila jako noční můra a on zůstal uvězněn na ostrově. Pro návštěvníky resortu jejich představy nekončí ani po probuzení. Je za tím Roake, který tento plán vymyslel, aby se mohl dál stýkat se svou ženou.

Nastává boj o přežití

Roake zjistil, že pokud se chce i nadále vídat se svou mrtvou ženou, musí se setkat s hosty resortu v jejich fantazii. Vše se však zvrhává v boj o přežití. Patrik, který bojuje s vojáky, má problém. Mrtví vojáci se mění v zombie a jeho otec se pro něj musí obětovat, aby mohl žít. Melanii opět napadne zombifikovaný maskovaný chirurg. Nic ale není, jak se zdá. Hosté se snaží zničit pramen fantazie.

TIP: zajímají váš články o snech? Více se jistě dočtěte v rubrice sny

Přichází nečekaný zvrat v ději

Děj se obrací ve chvíli, kdy vyjde najevo, že za celou touhle podivnou hrou stojí Melanie. Začíná boj na život a na smrt v pravém slova smyslu. Melanii ještě před tím, než ji utopí, stáčí odpálit granát, aby zabila ostatní přeživší. Patrik se obětuje pro ostatní a umírá. Smrtí Melanie tato fantazie končí. Hrstka přeživších opouští ostrov. Pan Roarke však zůstává.

Pozor na to, co je ještě realita - a co fantazie

Film měl premiéru letos v únoru. Diváci byli vtaženi do děje, ale ke konci filmu už sami nevěděli, co je ještě realita. Film má spoustu zvratů a musíte jej sledovat opravdu pozorně, abyste se zorientovali. Celé natáčení vyšlo jejich tvůrce pouze na 7 milionů dolarů a ve filmu si zahráli například:

  • Lucy Hale,
  • Magiie Q,
  • Portia Doubleday,
  • Michael Peňa,
  • Austin Stowell.

Film se natáčel na Fidži a o účinkování na snímku vyjednával také například Dave Bautista, který měl hrát Damona, soukromého detektiva uvězněného na ostrově z předchozího turnusu.