Najde Evžen Šmýd z Ulice konečně štěstí v lásce?

Najde Evžen Šmýd z Ulice konečně štěstí v lásce?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Z člověka na dně, který nedokázal s nikým vyjít, se proměnil v milujícího otce a zodpovědného správce domu. Kteří démoni Evžena neustále pronásledují? Proč mu nevychází milostné vztahy? A proč odletí na Vánoce do Austrálie?

Otcem proti své vůli

Kdysi dávno, když Adriana Pešková hledala svého biologického otce, objevil se na scéně Evžen Šmýd. Muž, který měl problémy sám se sebou a roli otce striktně odmítal. Svoji bolest utápěl v alkoholu a zlost si vybíjel na tom, kdo mu zrovna přišel do cesty. Jenže Adriana, jež měla sama zkušenosti se závislostmi, a navíc byla poháněna touhou poznat pravdu, se ho zas a znova snažila vrátit do života a zbavit ho alkoholového opojení. Díky zapojení celé rodiny Peškových si Evžen nakonec našel bydlení, dostal se ze závislosti a stal se hrdým otcem.

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Alkoholový kruh

To, jakou Evžen prošel proměnou, dokazuje i skutečnost, že mu Vlastimil Pešek svěřil funkci správce domu. Evžen tak mohl využít své manuální zručnosti a zároveň na sebe začali narážet s Blankou Volákovou. Tihle dva se opravdu neměli rádi. Evženovi se Blanka zdála namyšlená a Blanku zase štvalo Evženovo poučování a komandování. Jenže co se škádlívá, to se rádo mívá, a tak i Evžen s Blankou v sobě našli zalíbení. Evžen si skvěle rozuměl i s Blančinými dětmi, Adamem a Kristýnou.

Naopak na nože byl s manželem (byť jen formálním) Blanky, Luďkem. Vztah mezi řemeslně založeným Evženem a zubařkou nebyl nikdy zcela idylický. Častá přítomnost Luďka v rodině, ač kvůli dětem, byla předmětem hádek a svárů. Co však Evžen nedokázal rozdýchat, bylo Blančino padnutí do náruče alkoholu. Čím více ji varoval a upozorňoval na vznikající problém, tím spíše nacházel po bytě poschovávané láhve.

Přítelkynin pád na dno mu až příliš připomínal sebe sama a své démony, proto se ji rozhodl opustit. Přesto všechno, to však byl on, kdo zakročil v nouzi nejvyšší. Když Luďkova snaha o domácí „léčbu“ skončila Blančiným kolapsem, přišel za ní a odvezl do nemocnice. Po této zkušenosti se konečně Blanka rozhoupala a nastoupila na odvykací kúru.

Vztahy mu zatím nevycházejí

Ačkoliv Blanka již nějakou dobu úspěšně abstinuje, vztah s Evženem se napravit nepovedlo. Šmýd jí neodpustil, že nedala na jeho rady a raději věřila Luďkovi. Netrvalo to však dlouho a seznámil se s novou majitelkou penzionu Kateřinou Dubovskou. Pomáhal jí s renovací podniku, kde mohl zúročit svoji zručnost a přátelství rychle přerostlo v silnější cit, který ovšem neměl dlouhého trvání.

Kateřina vytušila nevyřešené záležitosti mezi jejím novým partnerem a zubařkou, která se s ním podezřele často stýkala. Protože je zvyklá řešit věci rázně a nechodit kolem horké kaše, vyložila karty na stůl a podle reakce Evžena, ho to ani moc nemrzelo. Poslední díly naznačují, že mezi ním a Blankou je stále cosi nevyřčeného a ač to oba popírají, nenápadně navzájem vyhledávají svoji společnost. Možná, že až se Evžen vrátí z Austrálie, kam letí na Vánoce za dcerou a vnučkou, dočkáme se překvapivého zvratu.

 

Zdroje: