Trocha humoru nikdy neuškodí: Evropské komedie s českým dabingem

Trocha humoru nikdy neuškodí: Evropské komedie s českým dabingem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Za každým z příběhů stojí láska. Svobodná učitelka zažívá dobrodružství, když pronásleduje svého milence, postarší umělec si zavzpomíná, jak byl svět krásný, když měl svou ženu a Diana až v dospělosti pochopí, že rodiče se mají opravdu rádi, přestože to tak nevypadá.

Osel, milenec a já

  • Francie, 2020

Antoinetta je svobodná učitelka, které utíkají roky a která má romantické představy, že její ženatý milenec se konečně rozhoupe a odejde od rodiny, aby byl s ní. Učitelka už se nemůže dočkat prázdnin. Není to jen proto, že je za celý školní rok vyčerpaná. Její tajný milenec jí slíbil romantickou dovolenou v místě, kde se nebudou muset schovávat.

Na poslední chvíli ale z dovolené sejde, protože ženatý záletník jede na dovolenou s manželkou a dcerou.

Nazlobená učitelka se rozhodne, že pojede na stejné místo, kde si její milenec hraje na spořádaného manžela. Souhrou náhod se jí do života připlete tvrdohlavý osel, kterého si pronajme pro cestování po malebném kraji.

Antoinettu tak čeká pár pekelných dnů, které budou zkouškou její fyzické i psychické odolnosti.

Film získal 9 nominací na Césara a Laure Calamy si odnesla cenu v kategorii Nejlepší herečka.

Vzpomínky na Itálii

  • Velká Británie / Itálie, 2020

Robert (Liam Neeson) je umělec žijící v Londýně, který po smrti manželky zůstal se synem Jackem (Micheál Richardson) sám. Jejich vztah ale není nejvřelejší.

Osud je svede dohromady, když se vrací do Toskánska, kde mají starý rodinný dům, který musí nutně prodat.

Oba mají na dům celou řadu vzpomínek, těch krásných i těch zlých. Když přijedou do Toskánska, zjistí, že dům je hodně zchátralý a bude třeba ho opravit, aby vůbec šel prodat. Střechou teče a omítka padá na kolemjdoucí.

Na práci ale nestačí, takže jsou nuceni se porozhlédnout po místních řemeslnících a Jack se seznámí s okouzlující Natálií, která má v místě restauraci. Jak jde čas, otec a syn začínají na svém vztahu pracovat a jejich pobyt na starém místě je lepší než rodinná terapie. Jack s Natálií se nechávají unášet romantickou toskánskou krajinou zalitou sluncem.

Dianina svatba

  • Norsko, 2020

Ten den byly miliony očí upřených na nejbombastičtější svatbu století. Bylo 29. července 1981 a Diana Spencerová se vdávala za prince Charlese.

Ve stejný den se v jídelně malé norské továrny sešlo na svatební hostině pár přátel Liv a Terycha. V kočárku spala novorozená Diana.

Následující roky diváci sledují očima dcery Diany bouřlivý život jejich rodičů. Diana své rodiče nesnáší. Oni se i přes stálé hádky milují. A to i po třiceti letech v okamžiku, kdy se Diana chystá vdávat.

Nakonec je možná v bouřlivém vztahu víc lásky a štěstí než u sousedů, kteří navenek tvoří spokojený pár.

 

Zdroj:

  • autorský článek