Návrat po krátké rodičovské dovolené se Evě Podzimkové povedl ve velkém stylu

Návrat po krátké rodičovské dovolené se Evě Podzimkové povedl ve velkém stylu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Osmidílná fiktivní série, Sedm schodů k moci, vypráví příběh ženy, která uměla okouzlit, uměla si jít tvrdě za svým, milovala luxus, vlivné muže a moc. Příběh sleduje životní cestu a kariérní vzestup venkovské servírky Anny Malé. Hlavní role získali Eva Podzimková a Jiří Vyorálek.

Osmidílný seriál, který vznikl podle scénáře Josefa Klímy a Lenky Hornové sleduje krok za krokem proměnu trochu naivní vesnické servírky Aničky, která do sebe nasává politické prostředí, ve kterém se ocitla. Ze servírky Aničky se postupně stává vypočítavá a bezohledná zlatokopka prahnoucí po moci, která se postupně propracuje v politickém prostředí do první ligy.

Josef Klíma, na základě své letité znalosti politického prostředí, politických kauz a různých cest k moci, napsal zdánlivě šokující příběh, který je sice fiktivní, ale k reáliím českého politického života nemá zase až tak daleko, prozradila o seriálu ředitelka obsahu skupiny Prima, Lenka Hornová.

Anička se dočká nemilého poznání, když vyplave na povrch, že přítel je nezodpovědný nevěrník a matka sobecká manipulátorka, která zašla až tak daleko, že předstírá nemohoucnost, jen aby dceru udržela doma.

Pro mladou ženu se najednou všechno mění. Dva ze tří nejbližších lidí jí udělili životní lekci a třetí blízká osoba, kamarádka z dětství, věděla o nevěrách přítele a nic jí neřekla.

Anička jednoho dne zjišťuje, že zdědila po otci byt v Praze, a protože potřebuje změnit vzduch, rozhodne se spálit mosty a začít jinde a sama.

V Praze nastoupí jako obsluha do jídelny poslanecké sněmovny a brzy zjišťuje, že milý úsměv nestačí a bude potřebovat ostré lokty, pokud nechce být jen děvče pro všechno. Zároveň je velice všímavá a vnímá faleš politiků, kteří jsou před kamerami neúprosní soupeři a v zákulisí spolu popíjejí a kšeftují.

Do světa mocných ji krok za krokem zasvětí cynický novinář Ivan Krčka (Pavel Batěk), který to ovšem nedělá zadarmo a doufá, že naivní dívku využije. Ta však už je na své cestě k moci a přes pár milostných vztahů se nakonec vyšplhá až k ministrovi Vichrovi (Jiří Vyorálek).

Vichr má pověst čestného člověka je také věrný své ženě. Anička už ale získala pár zkušeností a je si vědoma i toho, že je hezká. Nakonec i od Vichra dostane, co chce.  Jenže stále větší ambice se nakonec mladé ženě nevyplatí a čeká ji další velká životní lekce.

Herečka Eva Podzimková k seriálu řekla:

Byla jsem touto nabídkou velmi mile překvapena, je to velká role a je skvěle napsána. Moje postava je žena schopná a velmi ambiciózní. Troufám si říct, že Sedm schodů k moci osloví nejen atraktivitou politického prostředí. Není to téma v Česku seriálově exponované.

Řeč přišla i na žhavé scény:

Když je profesionální štáb a pohodový příčetný kolega, tak se to natáčet dá. A když je to napsané ve scénáři, tak se to dokonce natočit musí. My jsme se tím prosmáli, aby se ta absolutně bizarní situace dala vůbec přežít. Ale také je potřeba říct, že s natáčením těchto scén nám pomáhali profesionálové. Naše postavy jsou tak složené ze dvou lidí, moje je většinou jen hlava, tělo od ramen dolů patří dublérce.

Tvůrci seriál doporučují jako něco jiného, než je dnes v seriálové tvorbě běžné. Neteče krev proudem, ale jde o poutavou a napínavou podívanou, která nechává nahlédnout do zákulisí nejvyšších pater.

Zdroje článku:
  • ČSFD,
  • press kit TV Prima,
  • autorský text