Eva Burešová: hvězda Modrého kódu, Slunečné i Zoo. Jak v herectví začínala a co je u ní nového?

Eva Burešová: hvězda Modrého kódu, Slunečné i Zoo. Jak v herectví začínala a co je u ní nového?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herečka a zpěvačka Eva Burešová v seriálovém světě stále stoupá. Známá je jak z nové Zoo, tak z oblíbené Slunečné nebo Modrého kódu. Na televizních obrazovkách i divadelních prknech jste ji však mohli vídat už dříve. Z jakých rolí ji můžete znát a jak v současné době žije?

Začátky v divadle a talentové soutěži

V dětství se Eva věnovala hlavně hudbě, ke které ji přivedli rodiče, kteří jsou taktéž hudebníky. Už v osmi letech začala studovat operní zpěv. Ani s hereckou kariérou však dlouho neotálela. Svůj divadelní debut si odbyla už ve 14 letech v dětské opeře Kolotoč. Není proto divu, že se rozhodla pro studium na konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze, konkrétně v oboru Muzikál. Už na začátku studia si zahrála v Divadle Hybernia v muzikálu Baron Prášil. Do očí veřejnosti se však dostala až v roce 2010 díky talentové soutěži Československo má talent, kde předvedla svůj zpěv. Dostala se až do finále a porotci z ní byli přímo nadšení. Krátce na to už přicházely první televizní a filmové role.

Role nejen v seriálech

Už v roce 2012 se objevila v rodinném filmu Modrý tygr a jen o rok později v seriálu Gympl s (r)učením omezeným jako Renata Koberová. Epizodní role si zahrála například ve Specialistech, V.I.P. vraždách nebo Krejzových. Největší popularitu jí však přinesla role sestřičky Petry v Modrém kódu nebo Týny v úspěšné Slunečné, ke které dokonce s Markem Lamborou nazpívala ústřední píseň. Hodně se však věnuje také divadlu, vystupovala například v divadle Broadway nebo Karlín. Výrazná pro ni byla také účast v páté řadě soutěže Tvoje tvář má známý hlas, kde si později vyzkoušela i roli porotkyně.

Svou nejnovější roli si však zahrála v seriálu Zoo jako Viky Janečková. Vidět jste ji mohli také v nové komedii Stáří není pro sraby.

Život jako z pohádky

Eva aktuálně žije s šéfkuchařem a porotcem kuchařské soutěže MasterChef Přemkem Forejtem. Letos v říjnu oslaví své druhé výročí vztahu a o svatbě prý vážně uvažují. Oba mají děti z předchozích vztahů. Eva vychovává čtyřletého syna Nathaniela a Přemek má dceru Stellu, o které dokonce napsal písničku. Společné fotky sdílí na sociálních sítích a ukázali se spolu také na letošním předávání slavíků, kde Přemek Evě předal cenu za bronzovou pozici. Vypadá to tedy, že jsou spolu oba více než šťastní. Proslýchá se ale, že by Eva měla být podruhé těhotná. Je možné, že jsou to však jen fámy, tak se raději necháme překvapit, jak se svatbou, tak miminkem. 

Zatím herečku a zpěvačku tedy můžete vídat pravidelně jak v Zoo, tak ve Slunečné, tak si to nenechte ujít.

 

Zdroje: