Eliška Křenková z Ulice měla jednu dobu pocit, že se minula povoláním

Eliška Křenková z Ulice měla jednu dobu pocit, že se minula povoláním
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na Elišku Křenkovou coby Elišku Pávkovou z Ulice si řada diváků už moc dobře nevzpomene. Důvod je jasný, v seriálu hrála v roce 2005, což už je dávno a objevovala se v něm jen krátce. Kdy měla Eliška Křenková pocit, že se minula povoláním?

Kdyby netočila v Rafťácích, byla by z ní nejspíš choreografka

Elišce Křenkové z Ulice je 31 let. Málokdo si na ni ve spojitosti s nekonečným seriálem Ulice ještě vzpomene. Jednalo se o její vůbec první natáčení. Ulici dokonce točila ještě v době, kdy studovala tanec. Jak sama říká, byla to pro ni spíše taková brigáda. V Ulici si zahrála Elišku Pávkovou – spolužačku Terezy a Matěje a také Gábiny Pumrové.

Zásadní se pro ni stala až česká komedie Rafťáci. Během jejího natáčení se Eliška seznámila s Terezou Voříškovou (nyní Ramba), s Jiřím Mádlem a Vojtou Kotkem a vzniklo celoživotní přátelství. Film Rafťáci Elišku vystřelil do širšího povědomí diváků i filmařů. Eliška Křenková na točení Rafťáků vzpomíná jako na své vůbec nejlepší prázdniny. Zároveň dodává, že kdyby se jí do života Rafťáci nepřipletli, byla by z ní nespíš choreografka. V té době totiž studovala tanec.

Eliška Křenková a Tereza Ramba, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Eliška Křenková z Ulice točila na tajňáka a měla z toho velké problémy

I přesto, že si v Rafťácích Eliška zahrála hodnou dívku, která je neustále pod dozorem svého otce, v reálu je docela rebelkou. Více než jednou se i přes zákaz účastnila natáčení, z čehož měla později velké problémy. Jak ale ona sama dodává, nemohla si pomoct.

Poprvé to bylo při natáčení Ulice. Tehdy studovala taneční školu a natáčení filmů a seriálů mimo školní aktivity se neslučovalo se školním řádem. Přesto to Eliška riskla, aby si přivydělala a málem ji za to vyrazili ze školy. Dokonce prý hrozilo, že zůstane bez maturity. Nakonec ji však ke zkoušce pustili.

Druhou tajnou akcí byl film Rafťáci. Účast na zakázaném natáčení se provalila a Eliška vyfasovala trojku z chování. Přesto prý však ani jedné akce nelituje. Jednu chvíli měla pocit, že se minula povoláním 

Dnes jednatřicetiletá Eliška Křenková je velmi úspěšnou herečkou, která získala dokonce Českého lva za Nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli za svou roli ve filmu Všechno bude. Vidět ji můžete v řadě filmů a seriálů. Přesto prý byly chvíle, kdy měla pocit, že se úplně minula povoláním. To hlavně ve chvílích, kdy nepřicházely žádné filmové ani divadelní role. Právě v této chvíli měla pocit, že se nejspíš spletla a jako herečka není moc úspěšná. Velký zlom nastal až díky roli ve filmu Rodinný film, kterou jí nabídl režisér Olmo Omerzu.

Elišku Křenkovou jste mohli vidět například v pohádce Princezna zakletá v čase, ve filmu Tiché doteky, Padesátka, Probudím se včera, Muži v naději a v mnoha dalších projektech. 

Zdroje: