Einstein pozdravuje aneb celebrity s extrémně vysokým IQ. Podívejte se, kdo je chytřejší, než se zdá

Einstein pozdravuje aneb celebrity s extrémně vysokým IQ. Podívejte se, kdo je chytřejší, než se zdá
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Obvykle by se u celebrit neočekával nejvyšší IQ na světě. Podle předsudků je všechno jasné: hollywoodské hvězdy umí perlit ve filmech či zazpívat krásné písničky, s inteligencí se ale nebudou chlubit. To neplatí pro následující pětici prominentů.

Shakira

Světově známá a úspěšná zpěvačka se nevyznačuje pouze svůdným tancem a jedinečným hlasem, ale i sympatickou inteligencí. Má ohromný talent na jazyky, plynule mluví španělsky, anglicky a portugalsky, a v pohodě se domluví francouzsky, italsky, katalánsky a arabsky.

S hodnotou IQ 140 patří mezi nadměrně nadané lidi s vysokou kreativitou.

Čtěte také: 9 nejlepších hlášek z Teorie velkého třesku

Conan O´ Brian

Známý moderátor late night pořadů Conan O´Brian patří mezi nejvtipnější a nejsarkastičtější lidé Hollywoodu. Jeho show „Conan“ se již vysílá od roku 1993.

Málokdo ví, že má hodnotu IQ 140. Na střední škole vyhrál s vlastní novelou národní soutěž a později promoval s vyznamenáním na Harvardské univerzitě. Jeho genialita je poznat i ve velmi speciálním humoru.

Lisa Kudrow

Herečka je nejznámější za svou roli Phoebe Buffay ze seriálu „Přátelé“. Tam platila za spíše naivní a trochu přihlouplou členku party. Její představitelky má ale mozek jako Nikola Tesla.

Hodnota jejího IQ byla změřena na 154. Tím se přibližuje k slavnému géniovi Einsteinovi, jehož IQ se pohyboval někde mezi 160 a 180. Kudrow svou inteligenci využila a dosáhla na bakalářský titul v přírodních vědách.

Čtěte také: Přátelé: největší seriálové záhady, které doprovázejí legendární šestici

Ashton Kutcher

Slavný herec sice ztvárnil v seriálu „Zlatá sedmdesátá“ nejspíše nejblbější seriálovou postavu všech dob, v soukromí se ale podobá svým rolím ze seriálu „Dva a půl chlapa“ a filmu „Jobs“. S hodnotou IQ 160 je stejně inteligentní jako Stephen Hawking.

Původně se měl stát chemickým inženýrem, nakonec ale zvolil dráhu modela a herce.

Čtěte také: Paní Wolowitzová z Teorie velkého třesku: Budete překvapeni, jak milý obličej vlastní žena s tak protivným hlasem

Mayim Bialik

Herečka z „Teorie velkého třesku“ je jedinou z hereckého štábu, která doopravdy má doktorský titul v neurovědě. S hodnotou IQ 155 patří mezi nejinteligentnější ženy showbyznysu.

Zajímavé je, že dokázala kombinovat herectví a studium. Doktorkou se stala až po jejím seriálu „Blossom“, během kterého dálkově vystudovala bakalářský titul.