Edwarda Furlonga ani Cameron neochránil před pastí, do které už spadlo tolik dětských hereckých hvězd

Edwarda Furlonga ani Cameron neochránil před pastí, do které už spadlo tolik dětských hereckých hvězd
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mladý nadějný herec a přítel režiséra Jamese Camerona měl po filmu „Terminátor 2 – Soudný den“ otevřenou cestu ke slibné a úspěšné kariéře. Jenže něco se pokazilo. Pod tíhou slávy, úspěchu a peněz se podobně jako Macaulay Culkin mladý Furlong nevydal tou nejlepší cestou.

Talent, který se předvedl v nejpopulárnějším filmu své doby

Edward Furlong (1977) měl všechny předpoklady pro to, aby mohl využít slávu filmu, ve kterém se divákům představil jako chytrý a schopný John Connor, syn hlavní hrdinky Sáry v pokračování úspěšného snímku Terminátor.

Přestože šlo o velkou produkci, mladík natáčení zvládl jako zkušený profesionál a prakticky přes noc se proměnil ve hvězdu. Jenže Ed se místo snahy o zapojení do dalších projektů, začal věnovat spíš utrácení peněz, zábavě a nezávislým filmům.  Přesto se mu podařilo vyniknout v některých filmech, jako například ve snímku „Americké srdce“ po boku Jeffa Bridgese nebo v „Kult hákového kříže“ s Edwardem Nortonem.

V drogové pasti

A právě v okamžiku, kdy to vypadalo, že se zrodila v Hollywoodu nová hvězda, začíná mít snadno získaný úspěch na Edwarda destrukční vliv. Závislost Furlonga na drogách (kokain a heroin) začíná talentovanému herci komplikovat život, a to neuniká ani filmovým producentům. Právě špatná pověst, která herce provázela, jej připravila o roli Johna Connora v pokračování úspěšné série s Terminátorem. Na roli byl nakonec vybraný Nick Stahl.

Ed v roce 2000 absolvuje první odvykací pobyt a v roce 2006 se žení s herečkou Rachael Bellou a mají syna. Po třech letech se manželství kvůli drogám rozpadá. Když má syn pozitivní test na kokain po dnu stráveném s otcem, přichází Ed o možnost se podílet na synově výchově.

Bývalá žena Bella i nová přítelkyně několikrát herce žalují kvůli fyzickému napadení. Ed tak chodí po soudech a na drogy si vydělává v béčkových filmech.

Pokus o nápravu

Nakonec se něco stalo v roce 2013, kdy se herec rozhodl s drogami zatočit a vydal se na dlouhou a složitou cestu detoxikace. Nedávno se po letech usmířil se svou matkou, s bývalou přítelkyní i se synem. Vzdáleně se mu podařilo přiblížit se opět k filmovému týmu série o Terminátorovi, i když to bylo jen kvůli snímání pohybu obličeje, který se použil k vytvoření záběrů s malým Connorem. Na obzoru se ukázaly i nové herecké příležitosti, ale je ve hvězdách, jestli Ed zase nepodlehne své drogové neřesti, kvůli které promrhal své nejlepší herecké roky.