Dustin Hoffman, Brad Pitt, Will Smith, Bruce Willis: neohrožení hrdinové filmového plátna v boji se smrtelným virem

Dustin Hoffman, Brad Pitt, Will Smith, Bruce Willis: neohrožení hrdinové filmového plátna v boji se smrtelným virem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zimní lenošení si můžete zpříjemnit u některého z filmů s aktuální tématikou virové nákazy ohrožující svět. Tvůrci filmů už toto téma začali zpracovávat v minulém století, a tak si můžete vybírat z celé řady zajímavých snímků s výborným hereckým obsazením.

Smrtící epidemie (hodnocení 73 %)

Film z roku 1995, který dnes patří už ke klasice, je obsazený mnoha herci zvučných jmen. Smrtící epidemii spolu čelí Dustin Hoffman, Rene Russo, Kevin Spacey, Donald Sutherland a Morgan Freeman.

V 60. letech vypukla v táboře v Zaire záhadná epidemie a nakazilo se kromě domorodých obyvatel i řada amerických vojáků. Vláda se rozhodne pro rychlé řešení a nechá tábor shozením bomby vyhladit. O 30 let později je Sam Daniels, plukovník a vojenský výzkumný pracovník se svým týmem poslaný do malé africké vesnice, aby prozkoumal nový typ viru podobného Ebole, ale mnohem silnějšího a odolnějšího. Poté, co se virus rozšíří mimo Afriku, začíná boj o přežití.

Nákaza (hodnocení 67 %)

Další snímek z roku 2011 na obsazení také nešetřil. Virové nákaze se postavili Marion Cotillard, Matt Damon, Jude Law, Kate Winslet a Gwyneth Paltrow.

Po návratu ze služební cesty se Beth domnívá, že má chřipku, její stav se ale zhoršuje a v nemocnici umírá. Po krátkém čase je označená jako první pacient s novým virem Mev-1. Ve stejnou dobu začíná pátrání v čínské vesnici po pacientu 0.

Stejně rychle jako virus, se šíří i panika, lidé nedostávají pravdivé informace, začínají se distancovat od ostatních a společnost se začíná hroutit.

12 opic (hodnocení 87 %)

Perlou ve sci-fi žánru je označován film z roku 1995 s Brucem Willisem. Těšit se můžete i na Madelene Stowe a Brada Pitta.

V roce 2005 je nedobrovolně skupina vězňů v jejichž čele stojí James Cole, poslána zpět do minulosti odhalit příčinu vymření 99 % lidstva, které začalo v létech 1996-97. V tom období zemřelo 5 miliard lidí díky záměrně vypuštěnému viru. James má sesbírat vzorky a informace a fungovat jako pozorovatel, aby byli vědci schopní v budoucnosti šíření viru zabránit. Lidé by se tak mohli vrátit žít z podzemí na povrch.

Světová válka Z (hodnocení 75 %)

Během několika prvních minut nabízí film z roku 2013 pohled na apokalypsu, způsobenou tajemným virem, který mění lidi v zombie.  

Vše je ve filmu rychlé, včetně šíření epidemie, vlny rabování i kolektivní hysterie. A hrdina Brad Pitt se musí přemístit do místa, které je možná poslední šancí na přežití pro zbytek lidstva.

Já, legenda (hodnocení 78 %)  

Snímek z roku 2007 diváka zavede do apokalyptického New Yorku, kde se pohybuje jediný člověk ve společnosti psa. Will Smith v roli Roberta Nevilla je z neznámého důvodu imunní vůči viru, který zasáhl svět. Robert už tři roky vysílá z trosek města signál a hledá další přeživší lidi a způsob jakým se lidstvo může zbavit virové nákazy. Celou věc mu ale stěžují tvorové, kteří vznikli z lidí, které dostala nákaza. Ze stínu a tmy je poslední člověk sledován a musí být velmi ostražitý, aby přežil.