Dušan Jamrich z Ulice má dnes narozeniny. Pamatujete ještě na jeho roli v Ulici?

Dušan Jamrich z Ulice má dnes narozeniny. Pamatujete ještě na jeho roli v Ulici?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pamatujete na manžela Miriam Hejlové Cyrila? Od profesorky odešel na konci 70. let a pak už se ani neukázal. V Ulici se tato postava ukázala díky tomu, že se Miriam rozhodla skoncovat se svou minulostí a požádat o rozvod. Víte, že jeho představitel herec Dušan Jamrich oslaví 25. října své 76. narozeniny?  

Cyril Hejl rozhodně nebyl rodinným typem 

Postava Cyrila Hejla v podání herce Dušana Jamricha se v Ulici objevila v roce 2010, aby Miriam Hejlové podepsala rozvodové papíry. Miriam s ním měla syna Jardu, na jehož výchovu zůstala úplně sama. O Miriam se tedy vědělo, že někde pobíhá její muž Cyril, který ji opustil a se kterým dosud není ani rozvedená. Pravdou však bylo, že se ti dva 30 let neviděli. Když se pak Miriam začala více scházet s Peškem, chtěla udělat tlustou čáru za svou minulostí.

A rozhodla se začít rozvodovými papíry. Ačkoliv ho nikdy po jeho útěku nekontaktovala, protože k němu cítila obrovskou zášť, nebylo pro ni těžké svého manžela najít. V roce 2010 tedy do děje Ulice nastupuje nová postava v podání herce Dušana Jamricha. Je sympatický muž, který možná i lituje, že rodinu opustil. Má výčitky svědomí a moc rád by navázal vztah alespoň se svým synem Jardou. To však Miriam nepřipadá jako zrovna nejlepší nápad. Už proto, že v minulosti svému synovi namluvila, že jeho táta zemřel. 

Dlouhou dobu byla Miriam sama a sama také vychovala svého jediného syna Jardu. Důvodem její samoty byl Cyril Hejl, který ji opustil, čímž zlomil její důvěru v muže.

Podobné zklamání si přece už nemohla dovolit, a tak pro jistotu nikoho ani nehledala. Vše se u ní změnilo až v pokročilejším věku, kdy čas otupil staré rány. Miriam potkala Vlastimila Peška, se kterým si velice dobře rozuměla.

Jarda Cyrilovi neskočil do náruče 

Aby mohla za minulostí zabouchnout dveře, musela ji nejprve vytáhnout na povrch. Miriam však dobře věděla, že to nebude jen tak a že to možná rozjitří staré rány a naruší vztah s jejím synem. Tomu totiž tvrdila, že je táta mrtvý. Co měla také říkat, když nečekaně zmizel a už nikdy se neukázal?

Přece nebude dospělého chlapa přesvědčovat, aby se zajímal o svého malého syna. Jarda vzal novou situaci špatně, což se dalo čekat. Chvíli matce její lež i vyčítal. Později se však pokusil vžít se do její role a uznal, že by se ve stejné situaci možná zachoval na vlas stejně. Se svým biologickým otcem Cyrilem se tak sešel spíše ze zvědavosti.

Každý by byl nejspíš zvědavý na to, jak jeho biologický otec vypadá a co dělá. Nakonec došlo i k odpuštění a krize byla zažehnána. Pro Miriam to znamenalo jediné. K minulosti, která ji tolik bolela, se už nikdy nemusela vracet. 

Zdroj článku:
  • Autorský text