Drbárna ze ZOO: Eva má v seriálu panenku a pro bezpečí všech má Míša na řízení vozíku dublérku

Drbárna ze ZOO: Eva má v seriálu panenku a pro bezpečí všech má Míša na řízení vozíku dublérku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sto seriálových epizod je důvodem k bilancování, a tak se tvůrci pochlubili detaily ze zákulisí seriálu. Dozvíte se, co skrývá kostymérna, komu to jde s miminkem a kolik stránek děje už je napsáno.

Zatímco Tomáš Klus se do role chůvy vžil naprosto přirozeně, protože má doma kupu dětí, Míša Pecháčková, která bude občas také muset zaskočit v roli chůvy malého Petříka, nemá v tomto ohledu žádnou praxi. 

V tomto ohledu mi chybí praxe. Přiznám se, že když jsem poprvé dostala prcka do náruče, trochu jsem se bála. Moc jsem nevěděla, jak ho správně držet, aby se mu něco nestalo nebo nezačal plakat. Nakonec se to zvládlo, ale zapotila jsem se,  

přiznává herečka 

Viky a Sid
Viky a Sid. | Zdroj: FTV Prima

O pláč miminka se starají zvukaři, a tak se malý synek od Viky ani moc snažit nemusí. Nejmladší seriálovou postavu hrají hned dva chlapci, Matyáš a Viktor. Také je k dispozici panenka, která nastupuje do natáčení vždy, když je ve scéně malý Petřík, ale kamera mu nezabírá obličej. Na natáčení s malými dětmi platí přísná pravidla, a proto jsou chlapečci dva, aby je natáčení neunavovalo. Panenka se také využívá během zkoušek.  

S kytarou, kterou Filip v roli chůvy používá k uspávání Petříka, to také nefunguje úplně magicky. Tomáš Klus to vysvětlil: 

Nejsem si jistý, jestli ho to moje hraní na kytaru zrovna uklidňuje, ale rozhodně ho to zaujme. Pokud na něj není dítě zvyklé z domova, tak nevím, jestli se uklidní, ale každopádně ho uhrane a udrží na nějakou dobu pozornost.

Seriál ZOO se natáčí ve dvou ateliérech, kde jsou postaveny všechny byty hlavních hrdinů, kanceláře ZOO, firma Novotných, infocentrum pro ZOO nebo bar. Všechny exteriéry ZOO se natáčí v Safari parku ve Dvoře Králové. K natočení 100 dílů bylo vytvořeno 17 natáčecích plánů, což pro herce znamenalo, že na place strávili 343 natáčecích dní. Doposud herci natočili 4200 obrazů a autoři napsali na 12 000 stránek textu. V seriálu si dosud zahrálo celkem 572 herců v rolích hlavních, vedlejších a epizodních. V průměru se natočilo 16 800 klapek.  

V kostymérně na kraji ateliéru se už nastřádalo 2765 kusů kostýmů. Nejvíc jich mají Michaela Pecháčková a Eva Burešová. Ty mají kromě běžného oblečení i kostýmy pro zpěv v baru.  Speciální kousky mají i dvojčata, kterým se musí nakupovat jedno oblečení ve dvou variantách. V krabicích je také na 327 párů bot. Na údržbu všeho toho se spotřebovalo na 225 litrů pracího gelu a 85 litrů aviváže.  

Michaela Pecháčková
Michaela Pecháčková a slon. | Zdroj: FTV Prima

Hodně velkou spotřebu mají i maskéři. Už vypotřebovali přes 36 litrů laků na vlasy, 3 litry make-upu, 1,6 l řasenky, 1 kg pudru, 9 litrů dezinfekce na štětce, 111 balení vlhčených ubrousků, 2555 kusů vlásenek a sponek a 136 balení papírových kapesníků.  

Před kamerami se kromě herců už předvedli třeba žirafy, hadi, želvy, slon, nosorožec, hrošíci, plameňáci, papoušci, pes a hrdinové psího útulku. 

Nejnebezpečnější natáčení probíhalo se slonem, kterému Michaela Pecháčková prováděla zvířecí pedikúru. Stejně tak se Michaela postarala o nejpřekvapivější klapku. Náhodou. Za úkol měla projíždět vozíkem po cestách v ZOO, jenže herečka nemá s řízením žádné zkušenosti. Scéna byla celkem náročná, měla jet rychle, vyhýbat se seriálové mámě (Sabina Laurinová) a Albertovi (David Gránský), přičemž měla prudce zatáčet. Nepodařilo se – Míša s vozíkem skončila neplánovaně v ptačí voliéře. Po prvotním šoku přišel úsměv, pohlazení od seriálové mámy, objetí od štábu a slib, že od této chvíle bude mít dublérku. Zaručeně s tím souhlasili i obyvatelé voliéry.  

Zdroje článku:
  • Press kit TV Prima,
  • autorský text