Domina: Seriálová pochoutka pro milovníky historických seriálu a silných a mocných žen

Domina: Seriálová pochoutka pro milovníky historických seriálu a silných a mocných žen
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Z britsko-italské spolupráce vznikl nový osmidílný seriál o starém Římě. Tentokrát se bude vše točit kolem jedné postavy a tou je Livie Drusilla, která ač žena, dokázala získat možnost ovlivnit ve své době historii svého národa.

Herecká příležitost pro polskou herečku

V hlavní roli se představí čtyřicetiletá polská herečka Kasia Smutniak, dcera generála Air Force, která žije a pracuje v Itálii jako modelka a herečka. Především italští diváci ji znají z celé řady seriálů. V roce 2008 získala Zlatý glóbus za film Nelle tue mani. Od té doby herečka dostává celou řadu nabídek z mezinárodních produkcí. Mohli jste ji vidět například po boku Johna Travolty a Jonathana Rhys-Mayerse ve snímku Bez soucitu z roku 2010. Postavu Livie v dětském věku hraje Nadia Parkes.                                                                                                                                                                  

Pohled na dějiny očima ženy

V novém seriálu se hlavní hrdinka Livie Drusilla představí jako třetí manželka Gaiuse Julia Caesara Octaviana, která dokázala nashromáždit nesmírné bohatství a měla rozhodující roli na osud Římské říše, ačkoliv se všechny zásluhy připisovaly vždy pouze mužům. Livie byla žena silná, charismatická a mazaná, plná ambicí.

Jde o první dílo z této historie, které je vyprávěno pohledem ženy, která vidí mocenské boje mezi Gaiem Octavianem a Caesarem Augustem, prvním římským císařem. Její neuvěřitelný příběh změnil názor na život žen v té době.

Obsazení plné hvězd

V mezinárodním obsazení se objeví Matthew McNulty (známý ze seriálu Misfits: Zmetci) v roli budoucího císaře Gaia Octaviana, Claire Forlani (kráska ze snímku Seznamte se, Joe Black) v roli Octavie, sestry Gaia. Seriálová herečka Christine Bottomley bude Scribonia, první manželka Gaia a Liviin největší nepřítel. Colette Dalal Tchantcho (Zaklínač) si zahraje Antigonu, důvěrnici Livie.  Ben Batt (Captain America: The First Avenger) si zahraje Agrippu, přítele z dětství Gaiuse Octaviana, jeho generála a později konzula. Mezinárodní hvězda, jako je Liam Cunningham (Hra o trůny) se objeví v roli Livia, otce Livie Drusilly, a ikona světové kinematografie Isabella Rossellini (Modrý samet) v seriálu bude hrát Balbinu, majitelku nevěstince.

Malá ochutnávka

Epizoda 1: PÁD (43 před našim letopočtem - 39 př. n. l.)

Řím, rok po atentátu na Julia Caesara. Livia Drusilla, mladičká dívka z rodiny Claudiů, se vdává za Nerona, muže, který je dvakrát starší než ona. Je to úctyhodný republikán. Livia se zdráhá opustit svůj otcovský domov a svou nejlepší kamarádku, otrokyni Antigonu.

Zdroj: