Do hereckého nebe odešly dvě skvělé osobnosti, které spojoval seriál Ulice

Do hereckého nebe odešly dvě skvělé osobnosti, které spojoval seriál Ulice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jediná spravedlivá věc na světě je to, že každému ten čas ubíhá stejně. Nikdo z nás si nemůže koupit další roky života. V poslední době si herecké nebe vzalo dva skvělé herce.

Slovenský herec Andrej Hryc

Už od jara minulého roku, tedy necelý rok, bojoval s vážnou nemocí, a to akutní leukémií. Svůj boj bohužel ve věku 71 let v noci ze soboty na neděli 31. ledna 2021 prohrál.

„Dnes v 3:13 mě opustil nejdůležitější muž mého života,“ napsala v neděli ráno jeho dcera Wanda Hrycová na Instagram.

V roce 1971 absolvoval herectví na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě. Po studiu nastoupil do Státního divadla v Košicích, od roku 1981 se stal členem Nové scény v Bratislavě.

Českým divákům se představil ve filmu Příběh kmotra v roli Farkaše. Někteří z nás si ho vybaví z filmu Bastardi 2. V roce 2014 se objevil v českém filmu Hodinový manžel, který pojednává o přátelství čtyř mužů. Mezi českými diváky je velmi známý díky roli Borise ve známém seriálu Ulice.

Čtěte také: Ulice slaví 15 let: Postavy, které vydržely od první série

Vedle herectví se také věnoval podnikání. V roce 1989 založil nezávislé rádio Twist. Pracoval také jako poradce slovenského ministra kultury.

Hana Maciuchová – nejlepší herečka za rok 2008 a 2009

Narodila se v roce 1945 ve Šternberku. Byla členkou Studia při Divadle Oldřicha Stibora v Olomouci.

Čtěte také: Ulice je zpátky. Proč scenáristé "zabili" postavu Světlany a kdo z první série se vrátí

Poprvé se na obrazovkách objevila v roli dcery Nely ve filmu Organ. V roce 1980 si zahrála v komedii Prázdniny pod psa, kde ztvárnila maminku Jaru Mrázovou.

Často se také objevovala v televizních seriálech. V roce 1975 to byli Chalupáři, o dva roky později Nemocnice na kraji města. Dlouhou dobu hrála profesorku Miriam Hejlovou v seriálu Ulice.

Zemřela ve věku 75 let 26. ledna 2021 v Olomouci na rakovinu slinivky.