Petra Černocká oblékla po 49 letech opět kostým Saxany. Představitelka dlouhoruké čarodějnice má snad elixír mládí

Petra Černocká oblékla po 49 letech opět kostým Saxany. Představitelka dlouhoruké čarodějnice má snad elixír mládí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Oslavila sedmdesátiny, ale její postava je dokonalá. „Celý život si hlídám váhu!“ I o dvě generace mladší ženy by jí mohly závidět. Co dnes dělá představitelka Saxany z filmu Dívka na koštěti?

Se svým tělem je velmi spokojená, čemuž se nikdo nemůže divit. I v takovém věku se o sebe stará a vypadá prostě božsky! Vaří rozumně a hodně se hýbe, takže postavu zadarmo nemá, ale snaží se pro to udělat co nejvíc.

Získání role

Adeptek na roli Saxany bylo poměrně dost. Do finále se probojovala také Helen Steinmasslová a zpěvačka Věra Špinarová. Právě získání této herecké role otevřelo Petře Černocké dveře do filmového průmyslu. Skoro každý den jí někdo nějak připomene, že hrála právě Saxanu, je to její součást života, má to přišpendlené.

Od roku 2019 se opět objevuje v roli Saxany v divadelní inscenaci Studia DVA a nutno uznat, že v kostýmu vypadá stále jako školačka.

Herečka i zpěvačka

Více než jako herečka se cítí být hlavně zpěvačkou, zpívání se věnuje dodnes. Pořádá koncerty a tvoří hlavně se svým druhým manželem Jiřím Pracným. Na konzervatoři vystudovala opěrní zpěv a hru na klavír. Po dokončení školy začala zpívat se skupinou Pastýři. Nazpívala mnoho písniček, vydala několik alb a CD. Hudební vlohy se objevují i u její dcery Barbory Vaculíkové, která je zpěvačkou ve skupině Yellow Sister.

Vedle těchto aktivit si vyzkoušela i moderování, od roku 2014 byla moderátorkou pořadu Dvanáct ve dvanáct. Líbila se jí improvizace, byla ráda, že vše mohla vést podle své intuice.

Vzpomínky z mládí

Petra Černocká často vzpomíná, jak ji tatínek hodil do rybníka a musela prostě plavat. Učila se to doma na židli, ale takhle si to vyzkoušela rovnou naostro.

V roce 2003 vyšla její autobiografická kniha – Co mě maminky (ne)naučily, ve které vzpomíná, co a jak se naučila. Její první maminka pobývala často v nemocnici, takže druhá maminka se snažila dohlédnout na to, aby vše dohnala.