Bára z Ulice začne bydlet s Frantou a hned mu rozbije loď

Bára z Ulice začne bydlet s Frantou a hned mu rozbije loď
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bára žije s Frantou teprve druhý den a už mu zničí drahocennou památku na dědečka! To však nebude zdaleka jediná špatná zpráva. Z Amsterdamu se zničehonic přiřítí Skyler s oznámením, že se rozešla s přítelem a že teď hledá bydlení v Praze.

Bára pošle ke dnu Frantovu loď

Po první noci strávené ve Frantově bytě čeká na Báru snídaně do postele a vlastní klíče, které původně patřily Alici, ale co na tom! Hlavní je, že Bára s Frantou mají konečně vlastní společný prostor, kde je nebude nikdo rušit. V ložnici, jež dříve bývala Františkovým pokojem, zaujme dívku model lodi. Ten má pro Frantu zvláštní cenu, kdysi ho totiž stavěli s dědečkem. Bára přislíbí, že bude na loď obzvláště opatrná, ale sotva mladík vytáhne paty z domu, hned mu ji sejme těžkým batohem. Loď se skácí na zem a vypadá skoro tak, jako by ji přepadl Kraken. Co teď?!

Kapitán Vítek zasahuje

Franta se nesmí za žádnou cenu dozvědět, že mu Bára tak rychle rozbila něco, na čem mu tolik záleží. Nacpe loď do velké krabice a propašuje ji ke Klímovým, kde se slovy „já jsem koza“ požádá o pomoc tátu. Vítek věnuje pošramoceným stěžňům a pocuchaným plachtám žalostivý pohled, ale okamžitě se chopí lepidla a pustí se do záchranné akce. Nakonec se mu podaří model důstojně opravit, jen je záhadou, že mu kousek utržené části přebývá. Snad si toho Franta nevšimne! Vítek je mimochodem moc rád, že si Bára s Františkem tolik rozumí, je to ostatně sympatický a hodný kluk.

Nová členka posádky

Po krušné hodině, kdy musela Bára čekat, až lepidlo zaschne, se s krabicí nenápadně vrátí domů. Jenomže tam už mezitím dorazil Franta! Zatím si naštěstí ničeho nevšiml, ale jak se má teď dívka u všech všudy proplížit s obrovskou bednou do pokoje? Naštěstí Frantu rozptýlí telefonát od Skyler, která se posléze objeví i osobně. Rozčilená k nepříčetnosti oznámí, že se rozešla s přítelem a že s ním ani nedokázala zůstat v jednom městě, a tak odjela z Amsterdamu. V Praze si teď bude hledat nový byt, ale to chce samozřejmě čas. Bára jí nabídne, aby zatím zůstala s nimi. Jen aby nelitovala…

Zdroj článku:
  • Autorský text