Díky roli Krokodýla Dundee patří mezi nejoblíbenější herce světa. Paul Hogan oslavil 81. narozeniny

Díky roli Krokodýla Dundee patří mezi nejoblíbenější herce světa. Paul Hogan oslavil 81. narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Paul Hogan je typický Australan. Hustý kliďas, ničeho se nebojí a pořád má na rtech nějakou cool hlášku. 8. října oslavil rodák ze Sydney 81. narozeniny. Zavzpomínejte s námi na jeho kariéru.

Velmi všestranný začátek života

Hogan byl od narození týpek, co si šel za svým. V patnácti letech odešel ze školy a začal pracovat. Za své mládí si vyzkoušel více než 25 různých povolání, pracoval například jako řidič, boxer anebo montér na Harbour Bridge. První zkušenosti před kamerou nasbíral v sedmdesátých letech v seriálu „A Current Affair“. Koncept tohoto seriálu použil i pro svůj vlastní projekt „The Paul Hogan Show“, ve které převzal funkci producenta, režiséra, autora i herce.

Čtěte také: Krokodýl Dundee aneb jak se točí scény s divokými a nebezpečnými zvířaty

Paul Hogan se stal oblíbeným hlavně díky svému suchému australskému humoru. V Americe byl poprvé vidět v reklamních spotech australské turistiky, kde typicky sarkasticky nabízel Američanům se podívat na červený kontinent.

Krokodýl Dundee

Jednoznačně nejzásadnější role Hogana byla ta ve filmu Krokodýl Dundee, lovec vychován původními australskými obyvateli, který se dostal do New Yorku. Z australského kruťase se stala rychle milovaná postava, děti se na Halloween oblékaly jako on a ženy po něm toužily. Krokodýl Dundee se stal v tu dobu nevýdělečnějším australským filmem všech dob, a tím je do dnes.

Čtěte také: Slavní a koronavirus: Mark Blum z filmu Krokodýl Dundee boj s nákazou prohrál

Krokodýl Dundee se nestal finančně výhodný pouze pro Hogana a jeho producenty, i australský turismus profitoval z úspěšnosti. Dalo by se říct, že Hogan sám udělal víc pro australský turismus než Austrálie sama o sobě.

Akční hrdina a král australského humoru oslavil 81. narozeniny. Dundee, vše nejlepší!